www.car.cz
 

Oficiálně !!!: Tomáš Kostka v seriálu DTM !!! S AUDI A4 DTM R13
     7.5.2009 10:06 - tisková zpráva


POTVRZENO: KOSTKA LETOS JEDE DTM!!!

Dlouhá a složitá jednání konečně dospěla do fantastického finále. Loňský mistr ČR ve sprintech Tomáš Kostka pojede letošní sezónu v nejprestižnějším evropském seriálu cestovních vozů DTM u týmu KOLLES Futurecom-BRT. Jde pochopitelně o obrovský úspěch, který se jistě zapíše do historie českého motorsportu.

Tomášovy dobré výkony na okruhu ve španělské Almerii velice dobře hodnotil technický ředitel stáje KOLLES Futurecom Boris Bermes. Vyhodnocování dat z testů mu dalo za pravdu a po sérii jednání během letošního jara došlo v pátek 17. dubna k definitivnímu rozhodnutí a k podpisu smlouvy. Tomášovými stájovými kolegy budou Dán Christian Bakkerud a německý pilot Johannes Seidlitz.

Používat budou nové stroje modelové řady roku 2007, přesněji AUDI A4 DTM, typové označení R13. Na dva roky starých vozech v DTM začínají téměř všichni nováčci, ať už přicházejí odkudkoli.

Začínal tak třeba i dlouholetý pilot F1 Ralf Schumacher a v celkovém hodnocení ve svém premiérovém roce dojel celkově čtrnáctý. Je to jen další důkaz toho, jak vysokou úroveň DTM má a jak je náročné se v této prestižní sérii prosadit. DTM je považováno vedle F1 a Nascar za jednu z nejvýznamnějších motoristických sérií na světě, závody DTM patří obecně k nejvýznamnějším sportovním akcím v Evropě a navštěvují je pravidelně statisíce fanoušků. Kostka bude startovat ze stejného roštu s bývalými jezdci F1, s mistry světa a vítězi v různých světových sériích, včetně amerických, anebo s mnohonásobnými vítězi legendární čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

„Ještě teď se v noci budím ze spaní a říkám si, jestli se mi to nezdá,“ přiznal šťastný jezdec. „Ale není to sen, je to skutečnost. Považuju to za obrovský úspěch celého týmu. Moje cesta vedla od formulí k prvním vytrvalostním závodům s BRT na AUDI až po tuhle skvělou věc. A nebýt perfektní práce týmu v loňské sezóně, nebyl by titul. Nebýt kontaktů a vyjednávacích schopností, nebylo by testování v Almerii.

A nebýt profesionálně vedených dalších vyjednávání a podpory Audi Sport, do tohoto stadia bychom se vůbec nedostali. Přiznám, že období od začátku roku se pro mě nesnesitelně vleklo. Ale ten pocit dnešního obrovského štěstí, ten za to stál,“ dodal Tomáš. Prozradil, že rozhodně nezahálel a během zimy i jara důkladně pracoval na kondici a fyzické přípravě. „Teď to budu moci opravdu naostro zúročit. V tak prestižní sérii jsem ještě nestartoval. Jsem šťastný a víc nemám co dodat,“ řekl ještě Tomáš.

V podobných superlativech se vyjádřil také manažer BRT Petr Najman, který s Tomášem absolvoval španělské testy i pozdější jednání o případném angažmá. „Spolupráce BRT s teamem KOLLES Futurecom a vznik teamu KOLLES Futurecom – BRT je dalším z našich projektů zaměřených na mladé a nadějné jezdce. Pro BRT to znamená velkou prestiž. Mladí jezdci s naší podporou jsou velmi úspěšní a Tomáš se zatím dostal jednoznačně nejvýše. Teď bude záležet na jeho talentu a profesionalitě.

Je jasné, že ve startovním poli, kde se objeví i stroje evoluce 2008 a 2009 to bude mít těžké. Ale věříme mu, že o svých startech vedle jmen jako Schumacher, Ekström, Kristensen, či Lauda, dá vědět,“ řekl Najman.








Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .


Most, 6.5. 2009


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena MO 2009 objektivem Martina Stanislava

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose