www.car.cz
 

BRT míří na Monzu a jeho barvy tu budou hájit nově Petr Fulín a opět Jiří Janák. !
     23.9.2009 10:05 - tisková zpráva


TÝM MÍŘÍ NA ITALSKOU MONZU K DALŠÍ ZÁVODNÍ SÉRII

Most, 22.9. 2009

Bezprostředně po Podzimní ceně Masarykova okruhu v Brně nastaly velké přípravy k odjezdu do Itálie. Bohemia Racing Team se hned o následujícím víkendu bude na Monze účastnit podniku německé série DMV Tourenwagen Challenge a jeho barvy tu budou hájit Petr Fulín a Jiří Janák.

Základní motivací k účasti týmu v německé sérii cestovních vozů je mimo jiné i příprava na závěr letošní domácí mistrovské sezóny při Epilogu v Brně. Spolupráce s Petrem Fulínem vyplynula z jeho testování speciálu DTM, které se uskutečnilo minulý týden na Masarykově okruhu. „Petr se s dosud neznámou technikou velice rychle sžil a rozhodnutí o účasti v německém poháru cestovních aut na Monze tak bylo otázkou velice krátkého rozmýšlení,“ vysvětlil manažer BRT Petr Najman.

Jirka Janák s námi spolupracoval i v minulosti a protože jsme se dohodli o jeho startu v našem autě 17. října při závěrečném podniku Českého Mistrovství, šestihodinovém Epilogu, přivítal tuhle možnost jako způsob přípravy. Celou sezónu letos jezdil na stroji Porsche a v Itálii si zase zvykne na speciál DTM. Samozřejmě bylo náročné v takhle šibeničním termínu zvládnout celou přípravu na další podnik, ale i s tím jsme se poprali,“ dodal Najman.

Jako další zajímavost uvedl, že cestou do Itálie se musí týmový konvoj zastavit v Ingolstadtu u Audi Sport pro jiný typ výfuků. „Na Monze totiž panují přísná pravidla pro hlučnost a výjimka platí pouze pro několik závodních víkendů, jako např. formule 1 a Moto GP. Motory našich speciálů standardně vykazují hlučnost 120 decibelů a jiným typem výfuků ji snížíme na rovnou stovku,“ řekl Najman.

Dodal ještě, že v DMV Tourenwagen Challenge jezdí velice pestrá směsice zajímavých vozů nejrůznější výkonnosti a tým se jede závodního víkendu zúčastnit s těmi nejvyššími ambicemi. „V téhle sérii pravidelně startuje i náš brněnský host z uplynulé neděle Eddy Kamm, který tu jede s naším bývalým speciálem Audi A4 DTM evoluce 2004. Myslím si, že Jiří i Petr budou v kvalifikacích i obou závodech hodně vepředu,“ uzavřel Najman.



odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.uhsport.de/
http://www.monzanet.it/


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí závodu WTCC 2009 v Imole objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose