www.car.cz
 

Kornfeil bude v Assenu stát ve čtvrté řadě, což je jeho nejlepší startovní pozice.
     26.6.2010 00:35 - tisková zpráva


Hledání assenské cesty

Jubilejní 80-tý ročník holandské TT v Assenu se odjede jak jinak než v sobotu a Jakub Kornfeil bude stát ve čtvrté řadě, což je jeho dosavadní nejlepší startovní pozice.

Možná to není žádný zázrak, ale pro rodáka z Rohatce je 16-té místo na startu, které vybojoval v dnešní kvalifikaci, nejlepším umístěním na startu za dobu závodění v MS. Více potěšitelné však je, že znova potvrdil, že jeho výkony mají během každého víkendu stoupající progres a tak se tedy můžeme těšit ne na neděli, ale tentokráte na sobotu. Třeba se konečně povede protrhnout i smůla z předešlých tří závodů a Jakub po vzoru všech českých motocyklových úspěchů v Assenu v minulosti, znova zaboduje.

Jakub Kornfeil: „S dnešním dnem jsem spokojený, i když jsme měli znova drobné technické problémy, protože mi v závěru kvalifikace přestala brzdit motorka na zadek. Základ pro čtvrtou řadu jsme však položili již včera, byť toho včerejší umístění není důkazem. Nicméně jsem například na svého týmového kolegu, ztrácel jenom jednu vteřinu a pole soupeřů bylo výsledkově dost natěsno. Byl jsem si však jistý, že dneska pojedu rozhodně lépe a že to půjde někam dopředu.

V dnešním ranním tréninku jsem zajel 1.45,6, a velmi podobný čas se mi podařilo zajet i v začátku kvalifikace, což mne i mechaniky ujistilo o tom, že jdeme v cestě za nastavením správným směrem. Následně se mi pak podařilo ještě zrychlit, ale s časem 1.45,1 spokojený úplně nejsem, protože kdyby mi fungovat zadní brzda, nebyl bych v nájezdech do zatáček tak rychlý a průjezdy a i výjezdy by tak byly mnohem ideálnější a já bych na tom pak byl možná i o něco lépe. Dneska se mi i podařilo chytit se rychlých jezdců, tak uvidíme zítra, jestli to vyjde na body.“

 


MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil na 80té TT v Assenu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose