www.car.cz
 

Jakub Kornfeil na sedmém ( !!) místě v cíli Velké ceny Španělska
     4.4.2011 13:16 - tisková zpráva


To byla síla na apríla

Náročný víkend včetně dnešního mokrého závodu zakončil Jakub Kornfeil zcela zaslouženým sedmým místem v cíli Velké ceny Španělska. Devět bodů je tak zcela určitě dostatečná náplast na nevydařený úvod sezóny.

A nejen to. Je to zároveň pěkný dárek k osmnáctým narozeninám, jež český mladík oslaví 8.dubna v rodinném kruhu. Nic z toho však nemění nic na faktu, ať už je dnešní výsledek jakýkoliv, že i dnes českého jezdce provázely v průběhu závodu drobné problémy s motocyklem. Jak však nicméně uvedl ve svém komentáři k průběhu dramatického závodu, měl by dnešní výsledek být motivací nejen pro něj samotného, ale i pro jeho tým. Byť to tedy možná vypadá jednoduše a výsledkově snadně, tak Kubajz šel svému doposud druhému nejlepšímu výsledku své dosavadní velmi krátké motocyklové kariéry za náročných povětrnostních podmínek, směle naproti.

Jakub Kornfeil: „Ze sedmnácté startovní pozice se mi podařilo odstartovat velice solidně. Předjel jsem celé dvě řady a v první zatáčce jsem se pohyboval myslím někde okolo desátého místa. Bohužel v průběhu prvního kola jsem nepatrně ztratil. Hlavním důvodem byla zcela nová zadní guma na mokro, u niž chvíli trvá než se ojede, aby začala držet a fungovat tak jak má. I proto mi pak trvalo další 4 až 5 kol než jsem se do toho jak se říká dostal úplně, začal tahat a jezdit rychlá kola. Z mého pohledu dobře rozjetý závod se vyvíjel docela dramaticky a já nechtěl udělat žádnou zbytečnou chybu, za níž bych zaplatil stejně tvrdě jako někteří z mých soupeřů. Stále jsem si říkal, že kdo bude mít pevné nervy tak dojede vepředu.

Je pravda, že mi možná i nahrály výpadky, ale to k závodům za takových podmínek patří zcela neodmyslitelně. Boj ve skupině se čtveřicí soupeřů jsem rozhodl až v závěrečné částí závodu, respektive zhruba pět kol před koncem, kdy jsem se od nich dokázal odpoutat a vytvořit si i drobný náskok. Měl jsem výbornou signalizaci a věděl jsem zcela přesně co se děje za mými zády. Snažil jsem se nijak nezmatkovat, neboť jsem si byl vědom toho, že takový výsledek bude velmi cenný, neboť na ty problémy s nimiž se potýkáme, je sedmé místo naprosto parádní. Nyní však nesmíme polevit! Popravdě bych byl mnohem šťastnější, kdyby motorka fungovala tak, jak bych si já osobně představoval. Udělali jsme sice hodně práce, ale ještě to není úplně to pravé.

Doufám, že se po tomto víkendu tímto částečným úspěchem namotivuje tým tak, že přepne nejen do ještě vyšších otáček, ale i zkvalitní svou práci. Máme na to všichni, abychom nebyli tam, kde jsme byli v Kataru a toto byl první důležitý krok správným směrem. Na závěr bych chtěl poděkovat každému z teamu, sponzorům a taky všem co se o dnešní výsledek byť jen kouskem zasloužili.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Abaja sedmý v MotoGP 2011 v Jerezu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose