www.car.cz
 

Karel Abraham obsadil ve VC San Marina dvanácté místo v MotoGP
     5.9.2011 19:29 - tisková zpráva


Na dvanáctém místě dokončil český motocyklový závodník Karel Abraham Velkou cenu San Marina na okruhu v Misanu.
 
Abraham do závodu odstartoval z dvanáctého místa, avšak začátek závodu se mu nepodařil. Jedenadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing se ještě před první zatáčkou propadl na poslední sedmnácté místo.
 
Ještě v prvním kole ale český jezdec využil zaváhání Francouze de Punieta a technických problémů s motocyklem Ducati Desmosedici GP11 Lorise Capirossiho. „Předjel jsem několik jezdců, ale potom jsem málem spadl a opět jsem ztratil. Takže jsem je musel předjíždět znovu.“
 
Když ve třetím kole upadl Nicky Hayden, předjel Karel Abraham španělského motocyklového závodníka Toniho Eliase a posunul se na třinácté místo a udržoval si jednu až dvě vteřiny odstup na dvanáctého Japonce Aoyamu. Ve dvacátém čtvrtém kole se pak dostal před Colina Edwardse, který se potýkal s problémy s motocyklem. V posledních dvou kolech bojoval o jedenáctou pozici s Aoyamou, Japonce z týmu San Carlo Gresini již ale nepřekonal a dojel na dvanáctém místě.
 
Nebyl to špatný závod, ale mrzí mě, že mi ujel Hector Barbera, který skončil devátý,“ zhodnotil Karel Abraham. „Byla škoda, že si v polovině závodu vytvořil náskok několika sekund a bojoval s jezdci před námi, zatímco já jsem jeho náskok teprve snižoval,“ dodal. Na jedenáctého Hiroshiho Aoyamu ztratil Abraham v cíli pouze 0,958 sekundy.
 

S padesáti body je Karel Abraham na třináctém místě v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů, vytvořil si ale tříbodový náskok na Toniho Elíase, který až do nedělního závodu měl s Abrahamem shodný počet bodů. Karel Abraham se společně s týmem Cardion AB Motoracing nyní vrací do České republiky, odkud odcestuje do Španělska, kde se na okruhu v Aragonu koná od 16. do 18. září Velká cena Aragonie.

 


 
 
Fotogalerie:   Cardion AB Grand Prix České Republiky 2011 - Brno - Karel Abrahám

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose