www.car.cz
 

Ondřej Ježek vyhrál v Brně závod Alpe Adria 2012
     18.5.2012 22:41 - tisková zpráva


Memoriál Františka Šťastného

Že by byla smůla prolomena? Ondřej Ježek vyhrál v Brně závod Alpsko-jadranského šampionátu!

Pouze pár dní po závodě světového poháru FIM Superstock 1000 v Monze startoval kompletní tým SK Energy Racing v Brně při dalším podniku Alpe Adria Championship. Tento závod byl především testem pro světový pohár, který bude Brno hostit 20. – 22. července. Pro Ondru to byla také příležitost více se sžít s novým motocyklem, jelikož v Monze toho na suchu moc nenajezdil.

Sžívání probíhalo docela rychle. Již v pátečních trénincích zajel slušný čas 2:04,6. V sobotu jej na osychající trati ještě vylepšil na hodnotu 2:03,864 a tímto nejrychlejším časem dne, jenž byl oceněn stylovými hodinkami Invicta, si zajistil Pole Position ve třídě Superstock 1000.

Nedělní závod zpočátku neprobíhal podle představ. Ondrovi vůbec nevyšel start a v první zatáčce byl až na šestém místě. Při průjezdu do třetího kola však již celé pole vedl. Přestože jel Ondra celý závod časy pod hranicí 2:04, nepodařilo se mu vytvořit náskok nad dotírajícím Michalem Fillou a závod tak byl dramatický až do samotného závěru. Vítězství v závodě si však Ondra pohlídal. Druhý dojel s nepatrnou ztrátou Filla, třetí Francouz Gwen Giabbani. Nejlepší čas na kolo v závodě měl hodnotu 2:03,308, což bylo opět nejrychlejší kolo dne.

Pro Ondru tak znamenalo další výhru hodinek Invicta. Další jezdci týmu SK Energy Racing Tomáš Svitok a Marco Bussolotti dojeli do cíle na šestém resp. osmém místě.

Ondřej Ježek (vítěz závodu třídy Superstock 1000):

 „Uplynulý víkend byl pro mě naprosto fantastický. Zaprvé jsem dokončil závod poprvé od října loňského roku. Zadruhé jsem si vylepšil osobní maximum v Brně, s čímž jsem před závody vůbec nepočítal, že by se mi mohlo povést. Myslel jsem si, že zvykání si na Ducati mi bude dělat větší problémy. Nicméně opak byl pravdou a já se na motorce cítil velmi silný. Jsem moc rád, že jsme tento závod absolvovali. Byl to pro mě výborný trénink a získali jsme cenná data pro červencový závod poháru FIM.

Start do závodu jsem pokazil. Dal jsem více plynu, než bych měl a následná práce se spojkou nebyla jednoduchá. Během prvního kola jsem se dostal na třetí místo a ve druhém kole na stadionu jsem už vedl. Vypadalo to, že by to mohl být pro mě jednoduchý závod, do čela jsem se dostal hodně lehce. Jenže Michal Filla jel výborně, a přestože jsem neustále zrychloval, stále se mě držel. Až v posledních dvou kolech jsem si začal udržovat bezpečný odstup a podařilo se mi vyhrát. Michalovi bych chtěl pogratulovat a také poděkovat za skvělý souboj. Týmu SK Energy patří velký dík, protože jeho práce byla po celý víkend na vysoké úrovni. Věřím, že jsem tímto smolné období prolomil a nyní přijdou výsledky také ve světovém poháru.“

 


 

Kvalifikace:  

1.    Ondřej Ježek       CZE       Ducati       2:03,864

2.    Michal Filla       CZE       BMW       2:04,123

3.    Andreas Meklau       AUT       Suzuki       2:05,551

7.    Marco Bussolotti       ITA       Ducati       2:06,772

9.    Tomáš Svitok       SVK       Ducati       2:07,497

 

Závod (10 kol, 54,030 km):   

1.    Ondřej Ježek       CZE       Ducati     

2.    Michal Filla       CZE       BMW       +   0,985

3.    Gwen Giabbani       FRA       BMW       +   4,065

6.    Tomáš Svitok       SVK       Ducati       + 24,837

8.    Marco Bussolotti       ITA       Ducati       + 30,780

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose