www.car.cz
 

Kuba Smrž zajel v britském MS Superbiků desáté a osmé místo !!!!.
     2.4.2007 08:38 - tisková zpráva


WSBK Anglie / Donington závod

Kuba Smrž zajel v britském rundě MS Superbiků dva Top 10 výsledky. V první jízdě skončil desátý a ve druhé osmý.

A vůbec se nejednalo o žádný aprílový žertík, ale o pořádnou stíhačku proloženou dramatickými souboji, které Jihočech s Ducati týmu Caracchi sváděl před padesáti tisícovým davem.

Jakub Smrž: „Na warm up mechanici kompletně předělali celou motorku a téměř jsem se dostal na svůj kvalifikační čas bez většího rizika. Start do první jízdy se mi povedl a začínal jsem kolem bodovaných příček. Postupně jsem se probíjel dopředu a když jsem předjel Němce Neukirchnera, čímž jsem se dostal na 10. místo.

 V jedné ze zatáček jsme však při souboji o sebe zavadili a když jsem přijel do té následující nějak jsem nemohl najít spojkovou páčku. Vyjel jsem téměř z trati, ale nějak se mi podařilo ji narovnat a začal jsem znova dohánět ztrátu.  Od poloviny závodu se mi však nejelo moc dobře, protože mi ztuhlo předloktí, ale podařilo se mi dotáhnout se zpět na 10. místo, z čehož mám velikou radost.

Mezi jízdami jsem byl na klinice u Dr. Costy, kde mi ruku namasírovali a udělali speciální taping. Druhý start už nebyl tak dobrý jako ten první, ale postupně jsem začal zrychlovat a před koncem jsem předjel Neukirchnera a Fabrizia, což mi vyneslo 8.místo a velký důvod ke spokojenosti. Od začátku závodu mi vibrovalo přední kolo a pořád se to horšilo, tak jsem se i trochu obával, aby se na motorce něco nestalo a v určitých pasážích jsem musel jet volněji.

Nakonec se zjistilo, že se pootočila přední guma na ráfku, čímž nebyla správně vyvážená. Za dnešek jsem strašně štastnej a už se těším na další závod. Jen škoda problémů v kvalifikaci, ale to už můžeme nyní hodit za hlavu a udělat maximum pro přípravu na Valencii.“

 

 MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop v Portugalsku 2007 a jeho havárie

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose