www.car.cz
 

WSBK – Misano- 1. závod vyhrál Neurkichner na Suzuki – Jakub Smrž obsadil vynikající 7.místo.
     30.6.2008 15:12 - Jirka Navrkal


Druhý závod WSBK ve své kariéře vyhrál mladý Němec Max Neurkichner na Suzuki . Čech Jakub Smrž předvedl parádní jízdu a obsadil 7. místo.

 

Dle charakteru tratě byly pře závody mírně favorizování jezdci na motocyklech Ducati. Avšak již od kvalifikace všem dával najevo že je stále pánem jezdcem  Troy Corser na Yamaze , který vyhrál Superpole a za sebou nechal hned šestici jezdců na strojích Ducati, v pořadí Bayliss, Xaus, Fabrizzio,Biaggi, Lanzi a sedmé místo v kvalifikaci si vybojoval Jihočech Jakub Smrž.

 

Začátek závodu opanovaly po startu jezdci na strojích Ducati . V čele se střídaly Xaus,Bayliss,Biaggi a Fabrizio. Jezdci bojovali tak srdnatě že Fabrizio ve 12. kole najel do Biaggiho a byl z toho pád na který oba doplatily odstoupením. Nejlepší jezdec kvalifikace Troy Corser na Yamaze se po startu propadl až na šesté místo , se kterým se nechtěl smířit a bojoval jako lev z jezdci Ducati . V jeden okamžik to dokonce vypadalo že by si Troy Corser mohl po dvou letech připsat vítězství. To by však nesměl v závodě startovat mladý němec Max Neurkirchner na Suzuki . Maxovi se moc nepovedla kvalifikace , když v ní obsadil až 10. místo.  Start sdo závodu se mu však poměrně povedl a cílem prvního kola projížděl na 7. místě. V průběhu závodu se postupně probojoval až do čela závodu. V 18. kole předjel do té doby vedoucího Troye Corsera a již nikoho před sebe nepustil.Na třetím místě nakonec dojel lídr celkové klasifikace Troy Bayliss na Ducati.

 

Náš Jakub Smrž startoval do závodu ze 7. místa , což bylo pro něj nejlepší umístění na startu

v letošní sezóně. Jakubovi se však vůbec nepovedl start a po projetí cíle prvního kola figuroval až na 16. místě. V průběhu závodu se postupně zlepšoval a zajížděl nejrychlejší kola závodu jak na běžícím pásu.Ve 12. kole byl již na 7. místě a dýchal na záda zatím druhému jezdci klasifikace Carlosu Checovi. Matěj Smrž však v průběhu 12. kol  závodu nenašel recept jak tohoto velezkušeného jezdce pokořit . Cílovou pásku protnul na výborném 7. místě a mohl se radovat ze zisku 9. bodů do celkové klasifikace.

 

VÝSLEDKY :

1. Neurkirchner – Suzuki , 2. Corser – Yamaha , 3. Bayliss – Ducati.,…… 7. Smrž - Ducati

 

 

 

Dalším podnikem kde budou startovat naši jezdci a týmy bude závod na domácím Masarykově okruhu v Brně 18.-20.7.2008 .

 

Více informací o tomto závodě najdete na stránkách : www.czechgp.com  

 

Zpracoval : Jaromír Navrkal a Jiří Navrkal    


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na loňské WSBK v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose