www.car.cz
 

Jakub Smrž zatím nejlépe šestý, Matěj Smrž by rád bednu. Vostárek v Brně s hattrickem?
     15.7.2008 16:53 - tisková zpráva


SBK HANNSPREE SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP

Mistrovství světa Superbiků

Mistrovství světa Supersportů

Mistrovství Evropy Superstock 600

FIM Superstock 1000 Cup

18. - 20.7. 2008

MASARYKŮV OKRUH BRNO

 

Smrž zatím nejlépe šestý

Po svém loňském superbikovém debutu zůstal jediný český stálý jezdec seriálu Jakub Smrž věrný  značce Ducati, letos však sedlá nový model v italské Bologni sídlícího týmu Guandalini Racing           by Grifo´s. Plný název jeho letošní modrožluté zbraně zní Ducati 1098 RS 08, přičemž stroj pohání silnější motor o objemu 1200 ccm. Ducati se tak konečně podařilo prosadit v superbikové diplomacii znění technických regulí, povolujících dvouválcovým superbikům (to je případ Ducati) dvanáctistovkovou objemovou hranici.

 

Čtyřválcové motory (např. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki) nadále mohou mít maximálně objem 750 ccm. Smrž je v průběžném pořadí šampionátu čtrnáctý se ztrátou 22 bodů  na desátého Japonce Kioyonariho (Honda), když do Top 10 dokázal proniknout jednou v nizozemském Assenu a jednou v americkém Salt Lake City. Nejméně stejné výsledky by bral všemi deseti i teď v Brně, a tak místo relaxu využil přestávku v šampionátu                 na testování v italské Vallelunze.

 

Matěj by rád bednu

V akci bude o nastávajícím víkendu na Masarykově okruhu i Jakubův mladší bratr Matěj Smrž. Ten už druhým rokem bojuje v FIM Superstock 1000 Cupu, v jehož loňském ročníku zaznamenal největší úspěch třetím místem v anglickém Silverstonu.

 

Letos Matěj (Honda) tuto laťku překonal druhou příčkou v italské Monze a dekorované stupínky jsou jeho cílem i nyní v Brně. Tam nastoupí  s pořádnou pifkou na Itala Corsiho, který ho v minulém závodě v Misanu brzy po startu sestřelil   a okradl tak Jihočecha o další cenné body. 

 

Vostárek s hattrickem?

Velký úspěch na dosah má letos mladý Patrik Vostárek s Hondou profesionálního týmu Intermoto Czech. Devatenáctiletý Pražan coby jezdec mistrovství Evropy třídy Superstock 600 prožívá skvělé dny: poslední dva závody před Brnem na Nürburgringu a v Misanu vyhrál, v průběžné klasifikaci poskočil na druhé místo a náskok Francouze Baze ztenčil na 12 bodů.

 

A pokud se Vostárkovi  podaří  v sobotu v podvečer (start šestistovkových supersportů) na Masarykově okruhu završit vítězný hattrick, bude mít francouzský rival o bezesné noci postaráno.

 

Vostárek nastoupí v Brně nabitý zdravým sebevědomím, přestože by nemusel mít na Masarykův okruh zrovna příjemné vzpomínky. Před třemi lety totiž startoval na Kývalce s divokou kartou v závodě mistrovství světa třídy 125 ccm    a po nenadálé ztrátě brzdové kapaliny hororově havaroval. S Vostárkem nastoupí v sobotu i další dva čeští jezdci. Michal Šembera (Honda) se bude chtít v letošním šampionátu konečně výrazněji prosadit a stejně jako na divokou kartu startující Ondřej Ježek (Kawasaki) by měl solidně zúročit dobrou znalost domácí tratě. 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tisková konference před MS Superbiků Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose