www.car.cz
 

WSBK – Brno – První závod vyhrál Troy Bayliss na Ducati , Kuba Smrž nedojel
     20.7.2008 13:56 - Jirka Navrkal


První závod na Masarykově okruhu v Brně vyhrál vedoucí jezdec celkové klasifikace Troy Bayllis na Ducati. Český jezdec Jakub Smrž musel odstoupit po nezaviněném pádu.

Ihned po startu závodu se ujal vedení Max Biaggi těsně následovaný Troyem Bayllisem a Troyem Corserem na tovární Yamaze. Velmi dobře se po startu rozjel Neukirchner, který doplnil první trojici v čele závodu na kvartet. Násldovaný na pátém místě Michelem Fabriziem. O šesté místo si to rozdávali stájoví kolegové z Riyuichi Kiyonari, a Carlos Checa na Hondách. Riyuchi Kiyonari zcela zastínil týmovou jedničku Carlose Checu a stahoval ztrátu na Fabrizia. V čele se střídali Corser s Biaggim, Neukirchner na pár chvil předjel třetího Baylisse . V půce závodu už ale Neukirchner nestačil a postupně propadl se až na 6. místo za Kiyonariho a Fabrizia. Drobné problémy s pneumatikami postihly Biaggiho, na kterého se začali tlačit Fabrizio s Kiyonarim.

V půlce závodu bylo pořadí Corser,Bayliss,Biaggi,Fabrizio, Kiyonari , Naurkirchner. Největší motivaci na vítězství měl zatím vedoucí jezdec celého seriálu Troy Bayliss , který naposledy zvítězil na konci dubna v Assenu a chtěl tuto svou statistiku upravit . Několik málo kol před koncem předjel Corsera ,od kterého se v zápětí odpoutal a s přehledem zvítězil. Bylo to jeho 47. vítězství v kariéře a vůbec první v Brně.

Nádherný souboj o třtí místo mezi sebou svedli Max Boaagi s, týmovým kolegou Baylisse ,Michelem Fabriziemm . Po celý závod vypadalo že si pro třetí místo v Brněnském prvním závodě dojede Italský miláček publika Max Biaggi , který po celou dobu závodu okupoval poslední místo na stupních vítězů. Opak byl ale pravdou v posledních kolech se na něj začal dotahovat jeho krajan Michele Fabrizio a v posledním esíčku před cílem se dostal před Maxe a zajistil týmu Ducati Xerox druhé místo na stupních vítězů. V těsném závěsu dojel na pátém místě Kiyonari na Hondě ,

Našemu Jakubovi Smržovi opět nevyšel start do závodu , do kterého startoval z osmé pozice na startu. Po průjezdu cílem prvního kola dokonce figuroval až na nebodovaném 17. místě. Jakub se snažil být jak o život , jenže jeho snahu zhatila havárie v první zatáčce po startus Regisem Laconim. Ragis Laconi byl dlouhý na brzdy a upadl přesně před Smržem. Jakub ve snaze se mu vyhnout vyjel do kačírku kde spadl a poškodil svoji motorku a tím pro něj závod předčasně skončil.

Dalšími jezdci reprezentující Českou republiku v tomto závodě, kromě stálého jezdce tohoto seriálu Jakuba Smrže , byli na divokou kartu startující Jiří Dražďák a Petr Čihák. Jiří Dražďák startující za Italský tým DXF Corse na Hondě místo Luci Morreliho obsadil 20. místo a Miloš Čiihák starujicí ve svém týmu Prorace na Suzuki závod pro pád nedokončil.

Jiří Navrkal,Jaromír Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK-Brno 2008 - Jakub Smrž od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose