www.car.cz
 

Losail Jakubovi Smržovi svědčí a opět se dostal do Superpole !!
     13.3.2009 22:59 - tisková zpráva


Druhá trofej z Kataru

Losail lze po dnešním druhém kvalifikačním dni superbikového šampionátu zřejmě označit za okruh, jenž českému jezdci evidentně svědčí.


Jezdec týmu Guandalini Racing vylepšil v druhé kvalifikaci svůj čas o pár desetinek, což přispělo k ujištění se, že kroky které společně se svými mechaniky k ideálnímu nastavení motocyklu učinil, jdou tím správným směrem. Do první sekce Superpole, jenž jak se zdá v novém formátu Kubovi vyhovuje mnohem více, vyrazil s jistotou, že je schopen zajet čas bez použití kvalifikačních pneu.

A tím si je ušetřit a získat jistou výhodu pro Superpole 2 a 3. V obou se mu pak navíc podařilo své časy velmi výrazným způsobem stlačit. Skoro až o dvě vteřiny, což znova znamená start do zítřejšího závodu z první řady startovního roštu. Tentokráte však již jako druhý. Chybělo velmi málo a mohlo to být…., ale o tom lépe nespekulovat. Za druhé místo v Superpoli se totiž trofeje také udělují. A tahle je druhá katarská. Ba co víc, napsal své jméno dosti tučně do historické knihy nejen českého motocyklového sportu. A to českého fanouška musí rozhodně potěšit.

Jakub Smrž: “Všechny tréninky jsme pracovali na nastavení motorky a pořád to nebylo ideální, ale tým udělal kus práce, což bylo vidět v Superpole. Můj čas pod 2 min z volného tréninku byl na zadní gumě, která měla odjeto více než polovinu závodní vzdálenosti. Do Superpole 1 jsem vyjel s jetou přední gumou a závodní směsí vzadu a bezpečně to stačilo na postup dál.

Náš cíl bylo dostat se mezi top 8, takže do Superpole 2 jsem už vyjel s kvalifikační gumou a jedno kolo stačilo na postup do poslední fáze a navíc z druhé příčky. S „čistou“ hlavou a kvalifikační gumou jsem pak znovu vyrazil a ještě se mi podařilo zrychlit na 57,3, což znamenalo ne nepatrnou ztrátu 0,1s na pole position. Musím se přiznat, že jsem navíc v tom kole udělal dvě drobné chybičky, ale stejně jsem strašně spokojený. Ráno se budeme soustředit na výběr té správné závodní gumy.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose