www.car.cz
 

Český jezdec Jakub Smrž zažil v Misanu výborný víkend. Ale ne s medailí
     21.6.2009 23:49 - tisková zpráva


Misano: Českému jezdci Jakubovi Smržovi chybělo jen málo, aby znova vystoupil na stupně vítězů

Dvakrát za čtyři

Rozhodně se nejedná o známku, kterou by se dal ohodnotit výkon Kuby Smrže při závodě MS Superbiků v italském Misanu.

Český jezdec zažil víkend, jenž by se dal označit bez jakýchkoliv diskuzí za výborný. I tak však byl zklamaný. Po vítězném sobotním Superpoli, kdy dokázal přerušit zatím jako jediný letošní nadvládu Američana Spiese, startu z pole position, chybělo jen málo k tomu, aby znova vystoupil na stupně vítězů. Když ne ve druhém závodě, kde v posledním kole udolal zkušeného Španěla Carlose Checu a skončil čtvrtý, tak rozhodně v jízdě první, kde o velmi dobrém startu dlouho jezdil na druhém místě.

Na osychající trati se odehrál první závod v superbikové historii, který se jel způsobem „flag to flag“, tedy se změnou motocyklu bez zastavení závodu. Jen přílišná opatrnost a trochu i nezkušenost připravila Kubu Smrže o další bednu v jeho superbikové kariéře.

Jakub Smrž: “V první jízdě jsem byl hodně blízko ještě lepšímu pódiovému výsledku než letos v Assenu. To, že jsem skončil čtvrtý, byla moje chyba, protože jsem zbytečně 2 kola váhal s výměnou motocyklu. Sice jsem smutný na jedné straně, na druhé však jsem se svým výkonem spokojený, protože jsem dokázal být rychlý jak zamokra, tak za sucha. Zajel jsem navíc i nejrychlejší kolo závodu. Je to však zkušenost a navíc to bylo za takových podmínek poprvé. Start do druhého závodu se mi taktéž vydařil, sice se přese mne 2 soupeři dostali, ale to je tím, že od tohoto závodu máme úplně jiného dodavatele spojky a tak vše co jsem se doposud učil je zapomenuto a začíná se znova.

Ze začátku jsem se v pohodě držel s hlavní skupinou, přičemž jsem věděl, že dokážu být nejen rychlý v závěru, ale také jsem si byl vědom toho, kde bych je na brzdy předjel. V jeden okamžik se mi však „žvejknula“ přední guma, já byl dlouhý a musel jsem mimo trať. Dokonce jsem si zprvu myslel, že mám defekt a díky tomu se přede mne dostali další soupeři a já ztratil kontakt s hlavní skupinou. Chvilku jsem si na to zvykal a v závěru závodu jsem pak postupně zrychloval a jak Angličana Byrneho tak Španěla Checu jsem předjel. Jsem spokojeny, protože nakonec z Misana neodjíždím s prázdnou.

Jeden pohár si stejně odvážím, za historicky vyhrané Superpole a dvě čtvrtá místa mi dost pomohla v tabulce, dostat se do kontaktu se soupeři. Jen ta bedna tomu opravdu chyběla

MPAFoto.com
PR

Tisková zpráva - Mistrovství světa Superbike, Supersport ,Superstock

Misano – Itálie, neděle 21.června 2009

Superbike

Český motocyklový závodník Jakub Smrž si s motocyklem Ducati připsal za tento víkend rekordní počet bodů, když obsadil v obou jízdách shodně vynikající 4. místo.
V 1. závodě dnešního dne jezdil Kuba Smrž dlouho na druhé pozici, pak si musel, stejně jako ostatní jezdci, zajet vyměnit „mokrou“ motorku za „suchou“ a propadl se na 4. místo. Závod vyhrál Američan Ben Spies s Yamahou před Britem Shanem Byrnem a Italem Michelem Fabriziem – oba na Ducati.

Ve druhé jízdě se Jakubu Smržovi podařilo po skvělém souboji v samém závěru celého závodu získat znovu 4. místo. Tuto jízdu vyhrál Brit Jonathan Rea s Hondou před Italem Fabriziem a Japoncem Hagou – oba na Ducati.

V tabulce mistrovství světa patří Kubovi Smržovi po osmi závodech, – 16 jízdách - skvělé 9. místo ziskem 108 bodů, když stále vede Japonec Haga před Američanem Spiesem a Italem Fabriziem.

Superstock

Ondra Ježek opět dojel v Top 10. Ve svém dalším závodě v této kubatuře se mladý brněnský jezdec umístil na skvělém 10. místě, což znamenalo zisk 6 důležitých bodů a v průběžné klasifikaci mu tak patří výborné 7. místo se ziskem 28 bodů.

Supersport

Matěj Smrž pro poruchu spojky svého motocyklu závod bohužel nedojel.


S pozdravem Jiří Mikšík



 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž v Misanu 2009 bramborový, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose