www.car.cz
 

Na Doningtonu Jakub Smrž ve druhém závodě spadl
     28.6.2009 21:31 - tisková zpráva


Anglické závodiště Donington předvedlo všechny své rozmary. Smrž měl smůlu

Vrtošivý Donington

Anglické závodiště předvedlo všechny své rozmary, a to jak s počasím, tak hlavně s osudy jezdců..

Jakub Smrž byl také jedním z jezdců, kteří zažili velmi proměnlivý víkend. Již v pátek přišel jeden slabší a jeden velmi kvalitní výsledek. Kuba si velmi dobře vedl v hektickém prvním kvalifikačním tréninku, kde ukázal, že umí jezdit za všech podmínek. V sobotní druhé kvalifikaci však už vše nešlo podle plánu věci začaly vypadat zase trochu hůře. Ale pouze než přišlo superpole, kde se jihočeský jezdec vrátil tam, kam patří.

Po skvělém druhém čase v druhé části bohužel přišel nečekaný déšť, který Jakuba odsunul „až“ na osmou příčku. Dnešek byl také plný velkých rozdílů, po perfektním warm upu, kdy Kuba skončil třetí. Přišel první závod, kde jsem se od našeho jezdce dočkali dobrého startu, ale po tlačenici v prvních zatáčkách, byl Jakub na hranici bodovaných pozic.

Nakonec po dobré jízdě závod dokončil na pěkné deváté pozici a vše vypadalo slibně. Bohužel, po skvělém úvodu druhého závodu přišel pád a s ním i konec šancí na další pěkný výsledek a výrazný posun v celkové tabulce.

Jakub Smrž: “Bohužel tento víkend nedopadl tak dobře, jako mohl. V Superpole jsem měl určitě rychlost na první řadu, ale déšť mi vše překazil. Potom přišel povedený start v první jízdě, ale v prvních zatáčkách se mi tam přimotalo mnoho jezdců a tím jsem ztratil na špičku pole. Pak jsem se snažil stahovat, což se postupně i dařilo a nadšený jsem byl z toho, že jsem za svá záda odsunul Carlose Checu, což bylo z hlediska celkové tabulky velmi důležité.

K druhému závodu bohužel není moct co říct. Po povedeném úvodu přišel pád v úseku „car park“a naděje na skvělý výsledek byly ty tam. Je to škoda, protože dle toho, jak se závod vyvíjel, jsem mohl pomýšlet na velmi dobré umístění. Na druhou stranu, jsem nedopadl tak špatně, jako někteří mí soupeři. Před Brnem tak mám docela solidní výchozí pozici a už se těším na domácí závod. „

MPAFoto.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž v Misanu 2009 bramborový, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose