www.car.cz
 

WSBK - Brno - Kvalifikaci pro nedělní závod nejlépe zvládl Ben Spies na Yamaze.
     25.7.2009 19:23 - Jirka Navrkal


Kolotoč seriálu WSBK zavítal o tomto víkendu na Masarykův okruh v Brně. Pro nedělní závody nejprestižnější kubatury Superbike si vybojoval nejlepší startovní pozici Ben Spies na Yamaze.Náš Jakub Smrž měl smůlu ve druhé části superpole a upadl. Do závodů bude startovat ze 12. místo na startovním roštu.

  Nejsledovanější třída – Superbiky měla v dopolední části druhý kvalifikační trénink. V něm byl nejrychlejší Američan Ben Spies na Yamaze VZF týmu Yamaha WSB – 2:00:043 min., ale nepřekonal nejlepší čas Itala Maxe Biaggiho,jedoucího na Aprilii RSV4 Factory týmu Aprilia Racing,  z pátečního měřeného tréninku, kdy dosáhl jako jediný času na jedno kolo pod dvě minuty, 1:59,982 min. Na třetí místo se k radosti českých motocyklových fanoušků dostal Jakub Smrž startující na Ducati 1098R v týmu Guandalini Racing, který zaostal v sobotním čase za nejrychlejším Benem Spiesem o 0,009 sekundy.

Další místa obsadili Michel Fabrizio, Carlos Checa, Shane Byrne, Lorenzo Lanzi, Tlm Sykes, Troy Corser a desítku nejlepších doplnil Broc Parkes.  Do superpole se probojovalo po druhém měřeném tréninku celkově 20 jezdců. Tomu předcházel ještě volný trénink, v němž jezdci využívali možnosti co nejlépe nastavit podvozky i motory svých motocyklů pro boj o co nejlepší postavení na startovním roštu nedělního závodu. V něm byl nejrychlejší opět Ben Spies, Kuba Smrž dosáhl třetího nejrychlejšího času.

Smrž se bez problémů probojoval do druhé části superpole, kde však měl pád a do osmičlenného finálového uskupení se neprobojoval a celkově zůstal na dvanáctém místě, což bylo zklamání pro samotného jezdce i domácí diváky. Pole position si vybojoval Spies, druhý skončil Ital Michel Fabrizio na Ducati 1098R a třetí skončil Biaggi.   

Česká republika měla ve třídě superbike ještě jedno zastoupení a to v podobě Miloše Čiháka z týmu ProRace, kterému se podařilo na motocyklu Suzuki GSX-R 1000 K9 probojovat se do hlavního závodu z dvacátého místa.

Kompletní výsledky : ZDE

Časový harmonogram : ZDE

 

Oficiální stránky seriálu : www.worldsbk.com

Stránky Masarykova okruhu : www.czechgp.com

 

Pro www.car.cz : Jaromír Navrkal

Foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   Qualification Day - Mistrovství světa Superbiků Brno 2009, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose