www.car.cz
 

Motocyklista Mrkývka shání peníze na příští MS superbiků
     tisková zpráva


Vidina možného startu na domácím Masarykově okruhu žene českého motocyklového závodníka Jiřího Mrkývku do dalšího roku působení v seriálu mistrovství světa superbiků. V předběžném návrhu termínového kalendáře na příští rok by se měl světový šampionát superbiků zastavit v Brně 12. června.

Přihlášky na novou sezonu musí jezdci podat do 15. listopadu. "Start v seriálu mistrovství světa je samozřejmě o penězích. Máme rozjednány předběžné dohody s partnery, snad se nám podaří sezonu finančně pokrýt. Přihlášku do seriálu pošleme, první termín nás ekonomicky netrápí. V lednu už ale musíme složit třicet procent z pětačtyřiceti tisíc eur," uvedl manažer stáje Jiří Mrkývka senior.

Jeho syn má za sebou nejlepší sezonu v seriálu mistrovství světa, neboť v celkovém hodnocení skončil se třinácti body na 24. místě celkové klasifikace. Mrkývka zůstává stále jediným českým jezdcem, který ve světovém šampionátu superbiků startuje. "Letos se mi poměrně dařilo, i když mohl být konečný výsledek ještě lepší. V některých závodech mě v rozhodujících chvílích zradila motorka," řekl závodník Jiří Mrkývka, který ví, že se stávajícím modelem zastaralého stroje Ducati už v příští sezoně startovat nemůže. "Neměl bych proti soupeřům šanci na úspěch. Vývoj opět poskočil kupředu," dodal Mrkývka junior.

Problém motocyklu je stěžejní záležitostí další aktivní kariéry českého jezdce, který by rád zůstal u značky Ducati. "Jenže tento motocykl je jednou tak drahý, jako zbývající značky. Pokud bychom nesehnali dostatek financí, tak uvažujeme o Hondě. Jenže tovární motocykly pro soukromé jezdce budou k dostání až někdy v březnu příštího roku. Takže na nás rozhodně klidná zima nečeká," tvrdí manažer Mrkývka senior.


JiPoš


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose