www.car.cz
 

Světové Superbiky míří do Brna. Ale i řada dalších závodů
     9.7.2005 12:00 - tisková zpráva


Superbiky míří do Brna

 

 Fanoušci rychlých čtyřtaktních motocyklů si nadcházející víkend přijdou na své. Na brněnském automotodromu se pojede ve dnech 15. – 17. 7. další závod světového šampionátu superbiků. Nedílnou součástí bohatého programu je samozřejmě i závod mistrovství světa supersportů, pohár F.I.M. superstocků do 1.000 ccm a mistrovství Evropy superstocků do 600 ccm.

 

Nabité startovní listiny všech závodů garantují skvělý zážitek. V závodech světového šampionátu superbiků (jedou se dvě jízdy) uvidíme samozřejmě obhájce titulu Jamese Toselanda z Velké Británie na továrním stroji Ducati, ale i dominátora letošní sezóny, exmistra světa Australana Troye Corsera na Suzuki. A samozřejmě celou řadu vynikajících jezdců. Řada z nich má za sebou bohatou kariéru i v seriálu MotoGP, jako například Japonci Norick Abé a Noriyuki Haga, nebo populární Australan Garry McCoy.

 

Z klasického silničního mistrovství světa přišli i Chili, Fonsi Nieto, Cardoso, Goi, Laconi, Stiegefelt, nebo Pitt. Na startu nebudou chybět ani naši jezdci, Jiří Mrkývka a Jiří Trčka, oba na strojích Ducati. V závodě supersportů  budou startovat Tomáš Mikšovský a Pevel Ouda.

 

Jaká je situace v jednotlivých šampionátech před brněnským závodem? V superbicích je jasně na prvním místě Australan Corser (Suzuki) s 254 body (6 vítězství). Na druhém místě je zatím jeho krajan Vermuelen (Honda) se 181 body, třetí Francouz Laconi (Ducati) se 162 body (3 vítězství), čtvrtý Japonec Kagayama (Suzuki) se 148 body (1 vítězství), pátý Brit Toseland (Ducati) se 124 body (1 vítězství). Šestý Japonec Haga (Yamaha) má 88 bodů, sedmý Angličan Walker (Kawasaki) má bodů 87, osmý Ital Chili (Honda) 86.

 

Tabulce mistrovství světa supersportů vévodí Francouz Charpentier, který sedlá stoj Honda, vyhrál čtyři závody a má celkem 140 bodů. Druhý Japonec Fujiwara (Honda) vyhrál dvakrát a má bodů 106. Australan Curtain (Yamaha) na třetím místě má 93 bodů a čtvrtý Francouz Foret (Honda) 74. Celkově na 16. místě figuruje s devíti body Tomáš Mikšovský.

 

Pohár F.I.M. superstocků vede Ital Roccoli na Yamaze (74 bodů) před Turkem Sofuoglem také na Yamaze (66) a Belgičanem Van Keyemulenem (64).

 

V tabulce Mistrovství Evropy superstocků do 600 ccm je na prvním místě Ital Corti na Yamaze (95 bodů), druhý je Francouz Tiberio na Hondě (85) a třetí Ital Canepa na Kawasaki (45).

 

Zde naleznete startovní listiny všech závodů a časový harmonogram celého víkendu ( zítra).


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek v Le Mans 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose