www.car.cz
 

Jirka Janák ani na Sachsenringu bojuje zase s technikou
     14.5.2011 11:56 - tisková zpráva


Janák opět nebojuje s konkurenty, ale s technikou

Zní to už skoro jako obehraná písnička, ale je to tak – i na Sachsenringu svádí Jiří Janák boj s převodovkou. V dopoledním tréninku měli jezdci problém s pátým převodovým stupněm, na základě čeho došlo k výměně komponentu. V odpolední předkvalifikaci však začal prosakovat olej a bylo jasné, že vůz musí zase předčasně do boxů.

Janák s kolegou Nilssonem přitom navzdory technickým potížím zajížděli rychlá kola a jak ráno, tak i odpoledne se drželi kolem první desítky. Pro Janáka je navíc Sachsenring neznámou půdou, ale ani to mu nebránilo, aby se po několika „seznamovacích“ kolech předvedl s dobrými časy. Jeho naděje se rozplynuly v odpolední předkvalifikační jízdě. „Vůz byl celý den hodně nedotáčivý, ale to je problém, který souvisí s nastavením a dá se odstranit, případně alespoň eliminovat.

Jezdec sice musí s vozem trochu zápasit, ale může si s tím poradit. S vytékajícím olejem to bohužel nejde, to je problém, který si vyžaduje zásah inženýra a mechaniků. Je to docela frustrující začátek závodního víkendu, pořád nás pronásledují technické potíže, ale musím věřit, že vůz bude pro zítřejší den připraven a my budeme moct vybojovat dobré umístění,“ komentoval Jiří Janák průběh dnešního dne.

V sobotu deset minut po deváté můžete sledovat kvalifikaci, o 14:15 se jezdci utkají v kvalifikační bitvě o umístění na startovním roštu pro nedělní mistrovský závod. Vše živě na http://www.gt1world.com/gt1tv  a na programu Sport5.


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke se loučí s Fordem GT - Algarve 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose