www.car.cz
 

AvD Interserie Sprint – formulová liga pro všechny
     6.2.2007 18:52 - Vladimír Rožánek


Již pět sezón se snaží nový promotér udělat z AvD Interserie Sprint Challenge takovou malou formulovou ligu pro všechny stroje, počínaje formulemi Renault, BMW až po formule Nissan V6 nebo čistokrevné postarší monoposty z formule 1 a Indy Car.

 

Hlavně pak druhá divize pro monoposty do 2000ccm3 nabízí široké uplatnění vozům z různých pohárů a také celkově přijatelné náklady na závodění.

Nesmíme však ale zapomenout na uplatnění pro vozy F3000 a agregáty z formule Renault V6.

Závody Interserie Sprint Challenge tedy mohou jezdit piloti nejen s různorodou technikou, ale také zde startují piloti ze širokého mezinárodního pole, počínaje Poláky s jejich formulovým mistrovstvím, přes německy mluvící soukromé týmy, až po Dána Sodeho na prototypu Phantom Zetec 1600.

 

Mezi nové účastníky přibudou v příštím roce jezdci z rakouského F3 Cupu, který organizuje u nás protřelý jezdec Franz Woess, a tak se znovu v Interserii setkáme se stroji formule 3, které bez restriktoru dokáží jet také velmi svěže, až 280km/h..

 

Zajímavé je na Interserii také generační srovnání, kdy mnohdy 17-ti letí mladíci startují ve formulích Renault, proti staré generaci, mezi kterou patří matador Manfred Kuhn z Německa na obstarožním stroji Reynard 873 BMW, který se však mezi novými stroji ani v loni neztratil a obsadil krásné 2. místo za mladíkem Schrammem na formuli Renault 2000.

Mezi formulemi z velké divize 4 kraloval v loňské sezóně Peter Milavec na stroji Lola F3000 s motorem Ford Cosworth F1 3,5ltr.. V sezóně se však na startu objevily i stroje formule Nissan s pilotem Beckerem a velké monstrum Penske Buick Indy Car 3,2ltr.

 

Věříme, že se AvD Interserii povede lépe a dokáže navázat na svou 36-ti letou historii, kdy v dobách své největší slávy plnila ochozy evropských autodromů, vždyť vzpomeňme na mostecké svahy poseté diváky k prasknutí, když na autodrom dokázala Interserie přilákat až 120tis. diváků.

 

Termíny Interserie 07

 

06-09. Dubna   Adria Raceway – Itálie

18-19. Května  Poznaň – Polsko

26-28. Května  Autodrom Most

29-30. Června  Eurospeedway Lausitz – Německo

07-09. Července Hockenheim – Německo

09-12. Srpna    Autodrom Most

14-16. Září       Hungaroring – Maďarsko

19-21. Října     Nürnburgring – Německo

 

Vláďa Rožánek/Rolf Schindler

AvD Interserie Sprint Challenge 2007

 


 
 
Fotogalerie:   Interserie pokořila rekord v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose