www.car.cz
 

F1 ve školách : Vítěznou trofej si ze Singapuru odváží americký tým
     23.9.2010 21:43 - tisková zpráva


F1 ve školách - Zajímavý prvek inovace nestačil

Třídenní světový šampionát Formule 1 ve školách vyvrcholil středečním slavnostním ceremoniálem v hotelu Conrad Centennial. Vítěznou trofej si ze Singapuru odváží americký tým Unitus Racing. Český tým Speed Performance Show si prožil zklamání.


Druhým soutěžním dnem pokračoval světový šampionát Formule 1 ve školách na vysoké škole Ngee Ann Polytechnik School. Na tým Speed Performance Show čekal závod v reakčním čase, technická kontrola, prezentace u stánku a základní vyřazovací část závodu knock-out. Model vozu formule 1 v úterý ještě zrychlil a jeho čas tak vynesl český tým na čtvrtou pozici v tabulce s časy nejrychlejších modelů. Reakce závodníků však nebyly na nejlepší úrovni, a tak v dané jízdě skončili přerovští studenti na místě jedenáctém.

Naopak perlili při technické kontrole, kde jim porota oznámila, že jejich vůz patří k jedněm z mála, které splňují všechny požadavky technických regulí. Samotná prezentace u stánku týmu Speed Performance Show trvala přibližně čtyřicet minut a porota odcházela na oběd plná dojmů. Večerní vyřazovací závod knock-out zvládl Ondřej Laušman na výbornou, když z této disciplíny vyřadil tým Impact ze Saudské Arábie.

Poslední den světového šampionátu Formule 1 ve školách nezačal pro Speed Performance Show nejšťastněji. Po úterním postupu byl český tým vyřazen v první jízdě americko-německou stájí BayWa F1 Team. V knock-out závodě zvítězil malajský tým Reluca F1. Na účastníky soutěže čekal v podvečer nácvik slavnostního ceremoniálu, kterého se zúčastnil Bernie Ecclestone. V půl osmé večer místního času vypukl oficiální nástup pětadvaceti týmů za přítomnosti jednotlivých zástupců týmů formule 1 a jezdce týmu Virgin Racing Lucase di Grassiho.

Na třetím místě skončil favorizovaný německý tým Aixtreme Racing, jejichž patronem byl Michael Schumacher. Druhou pozici získali členové kolaboračního týmu Zer0.9 (Austrálie a Spojené Arabské Emiráty), kterých bylo v letošním ročníku nejvíce. Za největšího aplausu se na stupně vítězů dostal vítěz světového šampionátu F1 ve školách 2010 americký tým Unitas Racing. I přes velkou snahu se nepodařilo přerovskému týmu probojovat na stupně vítězů.

Ačkoliv byli studenti Střední průmyslové školy nominováni na cenu „Inovace roku“, němečtí soupeři byli lepší. Pro celý tým byl světový šampionát cennou zkušeností a velkým zážitkem. Nyní čeká český tým zasloužený odpočinek a Velká cena Singapuru formule 1.

„Tým Speed Performance Show dorazil do Singapuru v plné síle. Přípravám jsme věnovali mnoho úsilí. Světový šampionát Formule 1 ve školách je hodně vyrovnaný a českému týmu se bohužel nepodařilo prosadit mezi první tři. Na studenty Střední Průmyslové školy z Přerova jsem ale pyšná, protože vím, že odvedli velmi dobrou práci,“ uvedla po slavnostním ceremoniálu koordinátora projektu F1 ve školách Ilona Talašová.

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Formule z Northern European Cupu 2010 v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose