www.car.cz
 

Oficiálně: Josef Král se zúčastní oficiálních testů formule 1 v Abú Zabí. !!!
     15.11.2010 21:15 - tisková zpráva


JOSEF KRÁL BUDE TESTOVAT PRO TÝM FORMULE 1 HISPANIA RACING V TESTU MLADÝCH JEZDCU 2010
Ceský automobilový závodník Josef Král se zúcastní oficiálních testu formule 1. Stane se tak v rámci Testu mladých jezdcu 2010 s týmem Hispania Racing.

Test mladých jezdcu je aktivita týmu formule 1 posvecená Mezinárodní automobilovou federací (FIA). Od zacátku sezony formule 1 až do konce kalendárního roku je zakázáno testování, to ale znacne omezuje šance týmu F1 overit si talent jezdcu, kterí by se pak mohli v budoucnu stát soucástí závodního složení. Podobne jako v lonském roce se i letos koná. Test mladých jezdcu, tentokrát ale v rámci úspor hned po skoncení na okruhu v Abú Zabí, na kterém jen pred nekolika hodinami získal ve strhujícím závode titul mistra sveta Nemec Sebastian Vettel a tým Red Bull.

Josef Král se o vuz týmu Hispania Racing bude delit s Venezuelanem Pastorem Maldonadem, letošním šampionem formule GP2, a Italem Davidem Valsecchim. Maldonado bude jezdit v úterý 16. listopadu, Král a Valsecchi ve stredu.

„Splní se mi sen, budu rídit vuz formule 1 v rámci Testu mladých jezdcu 2010,“ rekl Josef Král. „Ve formuli 1 chci závodit od svých osmi let, kdy jsem jezdil na motokárách, a testovací jízdy pro Hispanii Racing v Abú Zabí jsou pro me dalším velkým krokem. Po havárii ve Valencii jsem mel dlouhou prestávku a moc rád jsem se vrátil do kokpitu formule GP2 o posledním závodu sezony.“

Návrat se vydaril. Do jednoho ze závodu startoval Josef Král z prvního místa a v obou závodech bodoval. „Kariéru Josefa Krále sledujeme nekolik let, protože nové talenty hledáme nepretržite. Josef má za sebou skvelý návrat na závodní dráhu po své havárii ve Valencii, vkládáme do nej velké nadeje. Jsme rádi, že mužeme dát Josefovi šanci rídit vuz formule 1,“ rekl šéf týmu Hispania Racing Dr. Colin Kolles.

Test mladých jezdcu 2010 je událostí sankciovanou Mezinárodní automobilovou federací pod clánkem 22 Sportovního rádu formule 1. Trat, na které se testovací jízdy konají, musí být odsouhlasena FIA a nesmí se jí zúcastnit jezdec, který má za sebou více než dva starty ve velké cene formule 1. Testu se zúcastní všechny týmy formule 1 a Josef Král se na stejné dráze potká s velkým poctem svých souperu z formule GP2: Francouz Jules Bianchi (Ferrari), Oliver Turvay (McLaren), Jerôme D'Ambrosio (Renault), Sam Bird (Mercedes), zmínený Pastor Maldonado, který pojede také pro Williams, Sergio Pérez (Sauber), Luiz Razia (Virgin) ci Rodolfo Gonzales (Lotus). Behem dvou dnu testu by se mohly ve formulích týmu F1 vystrídat tri desítky mladých talentu.

 
 
Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na:www.josefkral.cz. Kontakt: Petr Najman, BRT a.s.,

tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   TK Karla Abrahama se zlatou trofejí z Valencie 2010, foto Jar. Pazderník

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose