www.car.cz
 

Polák Robert Kubica si nehodou v rallye velmi zkomplikoval vstup do sezóny F1
     6.2.2011 14:47 - Pavel Jelínek


Polák Robert Kubica si  velmi  zkomplikoval vstup do nadcházející sezóny F 1. jako mnoho dalších jej lákalo okusit  rallye a podařilo se mu zajistit si start s vozem Škoda Fabia S2000 na víkendové soutěži na jihu Evropy v Itálii.

Jenže, hned na první rychlostní zkoušce Ronde di Andora a po necelých  pěti km měl těžkou nehodu. Skončil ve zdi kostela a Roberta museli zachránci z vozu dokonce  vystříhavat. Zato spolujezdec Jakub Gerber nebyl při havárii zraněn, i když závodní speciál byl zcela zničen.

Jezdec si vážně si poranil nohu, ale především ruku a dokonce mu hrozí amputace ruky. I když  k ní doufejme nedojde. V nemocnici nedaleko Janova jej čeká operace.

Kubica  tak  nestihne úvod sezony formule 1, pokud nebude situace ještě horší. Březnovou Velkou cenou Bahrajnu tedy pojede některý z náhradníků (Brazilec Bruno Senna nebo Francouz Romain Grosjean). Do trojice testovacích jezdců se řadí také Čech Jan Charouz.

Polák je velkým kámošem dalšího českého závodníka - Jana Kopeckého. Mimo jiné před několika lety sledoval osobně i  Rallye Hustopeče.- viz archivní foto


 
 
Fotogalerie:   Zdeněk Sládek s Hummerem H3 EVO a atmosféra Dakaru 2011- 2

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose