www.car.cz
 

Závodní víkend GP2 v Bahrajnu byl kvůli nepokojům zrušen !!
     18.2.2011 15:58 - tisková zpráva


VÍKEND GP2 ASIA V BAHRAJNU ZRUŠEN

Druhé dejství šampionátu formulí GP2 bylo na žádost Bahrajnské federace motorsportu zrušeno. Stalo se tak ve svetle soucasných politických nepokoju v zemi.

V souladu s clánky 60 a 141 Mezinárodního sportovního rádu je možné závod zrušit pod vlivem zásahu vyšší moci, neboli force majeure. Mezi takové se radí i soucasná situace v Bahrajnu – kvuli potrebe záchranných složek v nemocnicích hlavního mesta Manáma, nedaleko kterého závodní okruh leží, nebylo možné zajistit požadovanou bezpecnost závodníku, a proto bylo pristoupeno k rozhodnutí závodní víkend zrušit.

Týmy se behem ctvrtecního dne balí a rozjedou se do svých základen, vcetne stáje Arden International, pro kterou závodí Josef Král.

Dalším závodem na programu GP2 Asia je opet dejství v Bahrajnu o víkendu 11. – 13. brezna 2011 spolecne s úvodním podnikem Mistrovství sveta vozu formule 1. Mezinárodní automobilová federace situaci v Bahrajnu ve spolupráci s Bahrajnskou federací motorsportu sleduje a zavede konkrétní opatrení, jakmile to uzná za vhodné v zájmu zajištení bezpecnosti jezdcu, clenu týmu a ostatního personálu.

www.josefkral.cz  
www.arden-motorsport.com  
www.gp2series.com  
www.brt.cz

PS: možná ze stejného důvodu může být ohroženo i konání závodu F1 na stejném okruhu.....


 
 
Fotogalerie:   Josef Král a jeho únorové testy v Abú Zabí, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose