www.car.cz
 

Ve své druhé sezóně pojede Clio Cup bez Octávií, ale vedle DTM, GT3, či trucků
     17.11.2011 10:24 - tisková zpráva


Ve své druhé sezóně pojede Clio Cup Bohemia s DTM a GT3

O tom, že je nově vzniklý Renault Clio Cup Bohemia kvalitní závodní sérií nepochyboval snad vůbec nikdo od samotného vzniku této série, jejíž historie se začala psát letos v dubnu na Hockenheimrungu.

Kvalitu a vyrovnanost Clio Cupu Bohemia ocenili také promotéři mnohem slavnějších šampionátů DTM a FIA GT3, kteří Clio cup přizvali na vybrané závodní podniky v příští sezóně. V případě stále populárnějšího evropského šampionátu FIA GT 3 se tak stane o víkendu 18.-19. srpna na slovenském Slovakiaringu. S německým šampionátem cestovních vozů (DTM - Deutsche Tourenwagen Masters) pak vyrazí jezdci Clio cupu do Spielbergu na Red Bull Ring (2.-3. června) a na Oschersleben, kde se pojede o víkendu 15.-16. září. Závodní víkendy DTM se mohou pyšnit velkou popularitou, která na jednotlivé závody pravidelně přitahuje více než 80.000 diváků!

Stejně tak populární je i evropské mistrovství trucků, se kterým absolvuje v roce 2012 Clio Cup svůj pátý závodní víkend o prvním zářijovém víkendu u nás na mosteckém autodromu. Perlou sezóny by pak mohl být závod na Nürburgringu, kde se zvažuje start při slavném 24 hodinovém závodě. Zde je však stále vše v jednání a na konečný termín tohoto závodu si tak budeme muset ještě pár týdnů počkat.

Na co však čekat nemusíme je další představení Renault Clio Cupu Bohemia na našem území. V Lysé nad Labem se již o tomto víkendu (11.-13. listopadu) koná oblíbená motoristická výstava Rychlá kola, na které bude mimo jiné k vidění i vůz vítěze závodu na Oscherslebenu Alfa Ahrense. Ahrensovo Clio po sezóně zakoupil vítěz letošního Eastern European Cupu (Octavia Cup) Tomáš Pekař, který absolvuje příští sezónu právě za volantem tohoto vozu v Clio Cupu Bohemia.

Kalendář sezóny 2012:
22.3. - Hockenheimring - kolektivní test
22.4. - Hockenheimring
3.6. - Red Bull Ring (DTM)
TBA - Nürburgring
19.8. - Slovakiaring (FIA GT3)
2.9. - Most (Truck GP)
16.9. - Oschersleben (DTM)


 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2011 - foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose