www.car.cz
 

Po svém zranění se za volant vrací vyléčený Josef Král !!
     9.11.2010 13:30 - tisková zpráva


NÁVRAT NA ZÁVODNÍ DRÁHU

Záver sezony formule 1 se shoduje také s finále letošního rocníku formule GP2, a to konkrétne o víkendu 12. až 14.listopadu. Ackoli je o držiteli titulu takzvané juniorky F1 již rozhodnuto, neznamená to, že není duvod se tešit na zajímavé a dramatické poslední závody. Pro ceské barvy jsou velmi významné, protože se do kokpitu formule týmu Super Nova Racing po svém zranení vrací Josef Král. Ten utrpel zranení pátere pri cervnovém závode ve španelské Valencii, která jej vyradila na nekolik mesícu. 

„Musím s úlevou konstatovat, že uzdravení a rekonvalescence probehly podle ocekávání a zpátky za volant se již moc teším,“ rekl ceský závodník behem príprav na odlet do Abú Zabí, kde se poslední závody letošní formule GP2 pojedou.

Na trat v Abú Zabí má Král príjemné vzpomínky. Když tu vloni – taktéž v rámci víkendu formule 1 – zahajovala asijská cást šampionátu GP2, Josef Král si dojel pro umístení na stupních vítezu. Tentokrát ale bude hlavní cíl pro záverecný víkend hlavní sezony GP2 trochu odlišný: overit si v plné závodní záteži a v kompletní délce závodního víkendu opetovnou pripravenost na nárocnou a vyrovnanou úroven formule GP2.

Josef Král si již vyzkoušel prípravu ve vozech nižších specifikací: zejména s autem nemeckého mistrovství cestovních vozu DTM na brnenském Masarykove okruhu a pak také ve formuli A1GP/AutoGP v Moste. Také tyto testy prispely k tomu, že Král dostal zelenou pro start ve Spojených arabských emirátech o druhém listopadovém víkendu.

Král se tak vrátí do spolecnosti jezdcu, kterí bojují o prízen nekterého z týmu formule 1. Venezuelan Pastor Maldonado je již jistým šampionem a ani víkend v Abú Zabí na tom nic nezmení. Maldonado bude na stejném okruhu po skoncení sezonyF1 hned následující týden testovat monopost stájí Williams a HRT. Jeho souper z týmu Barwa Addax, Mexican Sergio Pérez, je na tom ješte lépe: ten si už zajistil angažmá pro sezonu 2011 v týmu Sauber F1.

To ale není zdaleka všechno: pilot ART Grand Prix Sam Bird usedne pri zmínených testech do vozu Mercedesu, se kterým ve formuli 1 závodí Michael Schumacher a Nico Rosberg. Jerome d’Ambrosio (DAMS) se už dokonce ukázal pri pátecních trénincích F1 ve voze týmu Virgin a existuje možnost, že pro nej bude príští rok závodit. Ve formuli 1 se v arabské poušti bude prohánet také soucasný náhradní pilot Ferrari Jules Bianchi (ART Grand Prix) nebo Cínan narozený v Nizozemí Ho-Pin Tung (DAMS), Oliver Turvey (iSport) ci Luiz Razia (Rapax).


GP2 V TELEVIZI

O víkendu se jedou vždy dva závody formule GP2. V sobotu takzvaný hlavní závod s povinnou zastávkou v boxech avýmenou pneumatik. Druhý závod se jede v nedeli. Do nej závodníci odstartují ve stejném poradí, ve kterém dojeli závod první. S tím rozdílem, že prvních osm si na startu prohodí místa.

Sobotní hlavní závod se jede v neobvyklou dobu: televizní stanice NOVA Sport nabídne prímý prenos závodu již v 7:55,

nedelní krátký závod se pojede v 10:30 dopoledne.

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.josefkral.cz  

Petr Najman, BRT a.s.,


www.josefkral.cz  

www.supernova-racing.com  

www.gp2series.com  

www.brt.cz  

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nový okruhový Peugeot 90X3

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose