www.car.cz
 

Interserie: Souboj Randshofer vs. Milavec pokračuje o víkendu v Mostě
     3.8.2011 23:56 - Vladimír Rožánek


O víkendu do Mostu míří opět slavná Interserie, která brázdí evropské okruhy od sedmdesátých let a jeden čas patřila k vůbec nejrychlejším závodům ve střední Evropě. Most si může zavzpomínat na stotisícové návštěvy, kdy auta fanoušků postávala i u nádraží. Další pokračování Interserie nabídne hned několik zajímavých soubojů.

Již pátý letošní souboj sledovali před týdnem diváci na Hockenheimringu v Německu. Jednalo se již o třetí vystoupení Interserie na světoznámém okruhu. Nejlépe si na něm počínal italský mladík Antonio Pellegrino s vozem formule Masters, který zvítězil v obou dvou jízdách. I přes vítězství ve své divizi 1 však nebyl spokojen Peter Milavec. Po problémech, které u jeho vozu Panoz Ex ChampCar začaly v kvalifikaci, pokračovaly těžkosti i během závodu. Kvůli problémům s motorem telefonoval i s výrobcem motoru AER. Závod dokončil pomalou jízdou, protože převodovka s ním již odmítla spolupracovat. Druhý závod pak již nemohl absolvovat. ,, Byla to velká škoda,, zhodnotil závodník Peter Milavec po závodě. V první divizi ho tak překonal Peter Randlshofer na Dallara Nissan a do Mostu tak přijede jako vedoucí v pořadí první divize.

Ital Pelegrino si odvezl dvě zlata nejen celková, ale také v divizi druhé do 2000ccm3. Velmi pěkné druhé a ve druhé jízdě třetí celkové místo předvedl slovenský závodník Tomáš Jung s Dallarou Opel F3. V prototypech si odvezl z Hockenheimu dvě zlaté trofeje Thomas Conrad s vlastním prototypem Conrad C2 Renault a sekundoval mu Lars Erichson na stroji neznámé produkce Saker Subaru. Do Mostu míří o víkendu nejen Milavec, Randlshofer a Pellegrino, ale také Polák Smiechowski, matador Manfred Kuhn, ale na poslední chvíli se snad objeví i tým Palmi Motorsport. Interserie se v Mostě opět představí se silným polem, kde budou k vidění i rakouské formule F3, formule Renault nebo také formule V. Na další díl se mohou těšit také příznivci FIA Truck Prix, které se bude v Mostě konat o několik týdnů později.

Výsledky Interserie Hockenheim III

první jízda:

Pellegrino (I) – formula Masters 2.0

Milavec (A) – Panoz AER – ex Champ Car

Jung (SK) – Dallara Opel F3

Smiechowski (PL) – Tattus Renault2.0

Randlshofer (A) – Dallara Nissan WS

Conrad (D) – Conrad Renault C2

druhá jízda:

Pellegrino (I) – formula Masters 2.0

Jung (SK) – Dallara Opel F3

Bertsch (D) – Tattus Renault 2.0

Conrad (D) – Conrad Renault C2

Randlshofer (A) – Dallara Nissan WS

Erichson (D) – Saker Subaru


Vláďa Rožánek, Interserie 2011

foto Rolf Schindler


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge 2007, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose