www.car.cz
 

Le Mans 2009: Jarek Janiš a tým Spyker na začátku druhé poloviny osmí ve třídě
     14.6.2009 07:12 - tisková zpráva


Tým Spyker Squadron, jehož barvy hájí společně s Nizozemci Tomem Coronelem a Jaroenem Bleekemolenem český jezdec Jarek Janiš, si v dosavadním průběhu závodu 24h Le Mans 2009 vede velmi dobře. Vůz Spyker C8 Laviolette GT2R funguje velmi spolehlivě a po třinácti hodinách figuruje na 8. místě v hodnocení třídy GT2.

Závod rozjížděl v sobotu odpoledne Jeroen Bleekemolen, jenž byl před rokem členem posádky, která se v Le Mans radovala z vítězství ve třídě LMP1. Po něm usedl za volant Tom Coronel, fanouškům dobře známý díky svému působení v šampionátech WTCC a Le Mans Series, jako třetí přišel na řadu Jarek Janiš. Po startu z jedenácté pozice se holandsko-české trio probilo před půlnocí až na sedmé místo. Následně sice modro-žlutý Spyker klesl o dvě místa dozadu, okamžitě ale znovu nastartoval svůj další vzestup průběžným hodnocením.

Zatím vše jde úplně dobře. Pouze před koncem mého nočního stintu mi tým hlásil, že mám palivo ještě na dvě kola, ale v Mulsanne jsem ucítil, že je něco špatně s přední pneumatikou a když jsem vjel do zatáček Porsche, hlásil jsem týmu, že musíme okamžitě vyměnit obutí. Ještě že jsem skutečně zajel do boxu, protože kolo bylo na odepsání. Guma se zboku úplně rozpadla, nejspíš to byl nějaký zmetkový kus. Jinak to byl dobrý stint, nedostal jsem se de facto do žádného kontaktu, ačkoliv jsem jel od jedné do tří, což je možná nejhorší čas.

Snažil jsem se hodně pít, protože během svého prvního stintu jsem byl hodně dehydratovaný. Auto funguje, nemáme žádné problémy, Jen při následujícím střídání jezdců budeme měnit brzdové destičky, protože začínají pomalu odcházet. Motor jede; musím to zaklepat.

Nejedeme úplně naplno, trochu techniku šetříme, protože závod je hrozně dlouhý, takže není kam spěchat. Pokud se zadaří a ráno na tom budeme stejně, pak budeme přemýšlet o nějaké taktice na zbytek závodu,“ popsal Jarek Janiš.

Ve čtyři hodiny ráno, tedy po třinácti hodinách závodu patřila posádce Janiš, Coronel, Bleekemolen 8. pozice ve třídě GT2.


 
 
Fotogalerie:   První foto z Le Mans 2009 - Jarek Janiš a Spyker, foto týmu Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose