www.car.cz
 

Od Nürburgringu po víkendový Most. Buggyra V.I.P. Hospitality již roste týden ...
     23.8.2007 12:59 - tisková zpráva


GP Most (Česká republika) – 25.-26.srpna 2007

 

Přestože je závod v Mostě pro tým Buggyra International Racing System již tradičně vrcholem sezóny, začala letošní příprava na klíčový podnik EP tahačů 2007 poněkud netradičně. Mechanici a inženýři totiž nastoupili několik dní po triumfálním návratu z Nurburgringu na dvoutýdenní dovolenou. „Kluci se prakticky od začátku sezóny nezastavili,  v Německu bylo vidět, že toho mají plné zuby. Odpočinek jim jen prospěje,“ potvrdil šéf logistiky Petr Marek. Ještě předtím však byly oba závodní speciály (zvláště zdemolovaný vůz Markuse Bösigera) podrobeny důkladné prohlídce.

 

Zvláštní pozornost byla věnována převodovkám, které byly v první polovině sezóny prakticky jedinou technickou příčinou bodových ztrát. Obě byly vymontovány z vozů a odeslány na technickou analýzu. Závodní inženýři pak ještě před nástupem na dovolenou začali pracovat na nové konfiguraci turbodmychadel revolučních motorů šetrnějších k životnímu prostředí z řady 3-EC, které byly letos nově představeny a díky kterým Buggyry kralovaly v osmi z dosavadních deseti pohárových závodů!

 

Ve všech závodech jsme dokázali, že nám technické okruhy, na kterých o výsledku rozhoduje  především akcelerace letos vyloženě vyhovují. Do konce sezóny ale zbývají mimo jiné závody v Mostě a Misanu, které se jedou  na poměrně jednoduchých okruzích. Na obou  loni kraloval Antonio Albacete,“ poznamenal technický ředitel týmu Mario Kress. „Zvláště na tyto okruhy se proto  musíme pečlivě připravit. Asi nemá cenu dodávat, že i když body ze všech závodů mají stejnou hodnotu, výsledky z Mostu pro nás mají nesmírnou marketingovou cenu.“

 

Vzápětí po ukončení dovolených začalo na počátku srpna pracovat roudnické Buggyra Technology Centrum na plný výkon. Na tým v čele s jezdci Markusem Bösigerem a Davidem Vršeckým totiž čekalo klíčové mostecké testování, které muselo podle pravidel FIA proběhnout nejméně dva týdny před závodem.

 

A tak se na mosteckém okruhu testovalo 8.srpna. Po ukončení generálky na závod roku panovala v depu Buggyry značná spokojenost. Jak Markus Bösiger, který vede s náskokem 33 bodů před obhájcem titulu Antonio Albacetem, tak třetí jezdec průběžného pořadí David Vršecký nešetřili slovy chvály.

 

„Na Nurburgringu jsem Mariovi řekl, že nevěřím v možnost dalšího zvýšení výkonu motoru. Dnes jsem se v praxi přesvědčil, jak moc jsem se mýlil,“ komentoval průběh testování Markus Bösiger. „Bezchybně fungovaly i nové převodovky.“  Davida pak vzhledem k tropickým vedrům, ve kterém testování probíhalo, velmi příjemně překvapily dosažené časy. „Teplota vzduchu byla po celou dobu nad třicítkou. V minulosti nám dělala vedra velké potíže, dnes jsme zajížděli stejné časy, jako na jaře, kdy panovaly podstatně příznivější klimatické podmínky.“

 

„Testování splnilo veškerá očekávání,“ zhodnotil lakonicky průběh dne Mario Kress. „Do konce týdne vyhodnotíme veškerá data, od pondělka začneme s přípravami vozů na Most.“

 

Vzhledem k tomu, že závody v podání Buggyry nejsou „pouze“ o dění na okruhu, začalo budování již proslulého Buggyra V.I.P. Hospitality s desetidenním předstihem. Není se čemu divit. Podle předběžných propočtů má v průběhu víkendu navštívit zázemí týmu šest stovek hostů, včetně partnerů z Německa, Švýcarska a východní Evropy. „Rozloha zázemí celého týmu činí 1000 m2 , z toho více než třetina je vyhrazena pro VIP zázemí a servis, 180 m2 má pak terasa z části krytá střechou,“ prozradil Petr Marek.

 

Pozvaní návštěvníci se tak mohou vedle výkonů dvojice Bösiger – Vršecký, která zcela ovládla nově zavedenou soutěž dvojic těšit rovněž na kulinářské lahůdky. Menu, o které se stará již tradičně elitní tým kuchařů má zůstat do poslední chvíle utajeno.

 

Na návštěvníka Buggyra V.I.P. Hospitality čeká v průběhu celého víkendu i bohatý kulturně-sportovní program. Ve stanu i na terase je připravena velkoplošná projekce, na které budou přenášeny jak průběh všech závodů, tak filmy z dosavadních podniků.  K dispozici bude i mobilní kamera, která seznámí všechny přítomné s aktuálními momentkami z pit lane. Veškeré dění budou komentovat osvědčení moderátoři, v jejichž pracovní náplni budou rovněž rozhovory s jezdci, závodními inženýry i mechaniky.

 

 

Průběžné pořadí šampionátu před závodem v Mostě

1. Markus Bösiger        (Švýcarsko, Buggyra)              249

2. Antonio Albacete       (Španělskou, MAN)                    216

3. David Vršecký          (ČR, Buggyra)                          197

5. Gerd Körber              (Německo, MAN)                       151

4. Jochen Hahn             (Německo, Mercedes)               142

6. Egon Allgauer            (Rakousko,MAN)                       101  

 

PR Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry na letišti v P.Týnci, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose