www.car.cz
 

Dolák bojoval srdnatě doma v Mostě
     27.8.2007 18:30 - Vladimír Rožánek


Michal Dolák stál opět s opraveným truckem MAN při víkendových závodech Matador Czech Truck Prix v Mostě. Po nesnázích s převodovkou a motorem na německém Nürnburgringu se očekávalo, že na bodový příděl zaútočí v domácím prostředí v Mostě.
 
V týmu CarDo Racing mohli diváci zahlédnout i legendu našeho truckerského závodění – Jiřího Moskala, který byl jedním z dobyvatelů evropských bodů, ještě pod značkou Liaz Jablonec. Nyní se stará o vůz Michala Doláka, se značkou MAN TGA 410.
 
Při prvním kvalifikačním závodě, který se jel v sobotu, měl tým CarDo Racing smůlu a vůz po třech kolech zůstal v nájezdu na cílovou rovinku stát. Mosteckého pilota vyřadila závada přívodu vzduchu ke spojce, která se tak stala neovladatelnou.
 
V pohárovém závodě si domácí pilot a druhý v pořadí Čechů počínal v rámci možností. Po startu z poslední řady, pak zabojoval, předjel několik svých soupeřů, při tvrdém souboji s Francouzem Janiecem na Renaultu si rozbil čelní sklo, ale výsledkem bylo pěkné jedenácté místo, hned za vozy se silnějším motorem Common rail. Do rána pak týmový mechanici opravovali diferenciál a poničené přední sklo. V devět hodin ráno se povedlo plně zprovoznit diferenciál a vůz se mohl opět zařadit mezi piloty Czech Truck Prix, kterých se sešlo v Mostě pěkných dvacet.
 
V kvalifikaci nedělního závodu si počínal srdnatě a v boji s Angličanem Andy Levettem na MANu občas lítaly i plechy z Michalova trucku. Výsledkem bylo opět jedenácté místo, což před domácím publikem znamenalo úspěch.
 
V pohárovém závodě pak Michal Dolák s MANem opět tvrdě bojoval s Angličanem Oliverem, který však za sražení kuželů, vymezujících trať, dostal penalizaci v podobě průjezdu boxy, který ho hodně pozdržel. Předčasně skončil i souboj Koerbera a Bellocka, kteří zůstali pod Matadorem stát a nechali se předjet ostatními jezdci.
 
Michal tak nejenže dokázal zajet nejlepší umístění v sezóně, ale také vybojoval další evropské body a nyní mu se šestnácti body patří třinácté místo mezi evropskými truckery a jako jediný Čech dokončil tento těžký závod. Poděkování patří nejen sponzorům, ale také šikovným mechanikům, kteří vůz dokázali dát dohromady i v pozdních nočních hodinách na něm pracovali.
 
 
Vláďa Rožánek
CarDo Racing Team a.s. Most

 
 
Fotogalerie:   EP trucků v Mostě a Buggyry, sobota, foto David Fejgl, liaz.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose