www.car.cz
 

Bösiger s Buggyrou v sobotu v kvalifikaci v Le Mans nakonec třetí!
     8.9.2007 19:32 - tisková zpráva


Konec vcelku dobrý, všechno dobré! Zhruba toto si mohli říct po osmikolové kvalifikaci oba piloti týmu Buggyra International Racing Systém. Vedoucí jezdec průběžného pořadí Markus Bösiger dojel po velmi nepovedeném startu nakonec třetí, David Vršecký skončil čtvrtý.

Je otázkou, zda-li se na velmi špatném startu především Markuse Bösigera podílel ulitým startem Jochen Hahn či příliš pomalu jedoucí Antonio Albacete? Faktem zůstává, že se druhý nejrychlejší muž měřeného tréninku propadl v polovině prvního kola na deváté místo.
 
„Jednalo se o vskutku neobvyklou situaci, jenom jsem sledoval, jak se kolem mě ženou další jezdci. Uvědomil jsem si, že je na čase se závodem něco udělat,“ prozradil Markus po dojezdu. Svůj jistě chvályhodný záměr začal vzápětí realizovat a při nájezdu do posledního kola byl čtvrtý!

Ze třetího místa startující Vršecký udržel po startu čtvrtou pozici, poté se však přehnal přes Allgauera a začal stahovat náskok vedoucí dvojice Albacete - Hahn. Ve druhém kole pak zajel vůbec nejrychlejší čas. „Auto jelo pěkně, začal jsem si připravovat Jochena. Antonio byl hodně vpředu. Vzhledem k tomu, že mezi kvalifikací a pohárovým závodem je pouhá hodina, nechtěl jsem riskovat kolizi a poškození vozu.. Nakonec jsem ale neodolal,“ přiznal David po dojezdu.
 
V poslední kole proto zaútočil na druhou pozici. První fáze útoku byla úspěšná a náš jezdec se posunul na druhé místo. Bohužel pouze na několik sekund. „V nájezdu do další zatáčky mě Jochen prostě zavřel. Bál jsem se kolize, nakonec jsem škrtnul o bariéru z pneumatik,“ řekl David po dojezdu.
 
Vzniklé situace využil Markus Bösiger. „Jel jsem za Davidem. Najednou jsem viděl jeho nepovedený manévr a byl z toho třetí místo. Ani jsem se nenadřel.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Český Truck Trial Drnovice 2007, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose