www.car.cz
 

David Vršecký věří Bosigerovi! Nyní trucky do Barcelony
     23.5.2008 09:19 - tisková zpráva


Vršecký věří Bosigerovi!

Vůbec poprvé v průběhu své truckové kariéry dorazí dnes večer David Vršecký do Misana jako vedoucí závodník průběžného pořadí EP tahačů. A přestože je po jeho umístění značná poptávka – adepti změny v čele mistrovství jsou seřazeni v pořadí Bosiger, Belloc, Vojtíšek, Albacete – nehodlá David svou v Barceloně vydobytou pozici jen tak přepustit!

"Pokud si dobře pamatuji, před dvěma lety jsem měl po Barceloně v čele stejně bodů jako Antonio, ale to se nepočítá," řekl David před odjezdem do Misana, ve kterém se loni v neděli radoval z vítězství. Stalo se tak na okruhu, který v minulosti nazýval vzhledem k jeho monotónnosti "plackou". "Gerd mi kdysi zkušeně radil, abych chválil ty okruhy, na kterých se mi daří.

Je sice pravda, že pořadatelé trať otočili, hned na začátku je technické a zároveň rychlé esíčko, přesto mám oblíbenější okruhy. I když v Misanu je alespoň vysoce pravděpodobné, že nebude pršet," podotkl David, podle kterého není vůbec vyloučeno, že se v průběhu měřeného tréninku a kvalifikace bude hodně taktizovat. "Může to znít nelogicky, ale Misano je přizpůsobeno závodům mistrovství světa silničních motocyklů. Pole posetion tak neskýtá truckerům zrovna to nejlepší postavení. Poněkud paradoxně je výhodnější dojet v měřáku a kvalifikaci druhý."

Vzhledem k tomu, že po Barceloně třetí Jean Phillipe Belloc (MAN) z týmu Lutze Bernaua ztrácí na Davida sedmnáct bodů, může roudnického truckera připravit o vedoucí místo pouze jeho stájový druh Markus Bosiger. "Zní to sice hezky, ale nebyl bych si tím tak jistý. Víte, jak to v truckracingu chodí? Stačí jedna nepovedená kvalifikace. Kromě toho Barcelona ukázala, že letos bude šampionát hodně vyrovnaný. Pokud bych ale měl tipovat největšího favorita závodu v Misanu, je jím nepochybně Markus," řekl David na závěr.

Bosiger věří ve zdravý rozum!
Poněkud bláznivý víkend zažil v Misanu v loňské sezóně úřadující mistr Evropy Markus Bosiger. V sobotu jako vůbec první jezdec Buggyry třídy RT suverénně zvítězil, pro další triumf si jel i další den. V samotném závěru však přišly dva velmi tvrdé a nepotrestané útoky ze strany dvojice Albacete – Koerber a z vítězně rozjetého závodu bylo nakonec páté místo.

Po konci závodu byl navíc švýcarský jezdec penalizován ze střet s Bellocem. "Abych pravdu řekl, dodnes mi není důvod penalizace dost dobře jasný," vzpomíná Markus, který loňskou vyostřenou atmosféru připisuje faktu, že se v Misanu konal předposlední závod sezóny. "Všichni si uvědomovali, že pokud bych v neděli vyhrál, závodilo by se v Jaramě pouze o druhé místo. Letos to snad bude klidnější…."

Skutečnost, že je po úvodním podniku sezóny v Barceloně druhý (jedná se o vůbec nejhorší Bosigerovo umístění v barvách českého týmu!!!) a na svého stájového druha Vršeckého ztrácí devět bodů nechává Markuse Bosigera ledově klidným. "Zisk 40 bodů není vzhledem k průběhu závodního víkendu rozhodně zanedbatelný. Kromě toho David v Barceloně umí. Každopádně bych se rád brzo vrátil do čela šampionátu. Nejlépe už po Misanu."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Loprais team - odjezd na Dakar 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose