www.car.cz
 

Kress se překvapením nebrání! Misano už brzy
     20.5.2008 09:29 - tisková zpráva


Zítra ráno vyrazí mechanici týmu Buggyra International Racing Systém do dějiště konání druhého podniku letošního EP tahačů v italském Misanu. Příjezd do přímořského letoviska je plánován na čtvrteční odpoledne.

Dobu mezi příjezdem z Barcelony a odjezdem do Misana trávili mechanici spolu se závodními inženýry v roudnickém Buggyra Technology Centru již tradičně pracovní činností. "Z Barcelony jsem měl podrobné informace o stavu obou aut. Menší problémy po sobotních kolizích vyřešili kluci již v Katalánsku. Na vozech se dělala pouze běžná údržba, objednaly se plasty. Těch není nikdy dost," informoval šéf týmové logistiky Petr Marek s tím, že speciální pozornost byla věnována především nejvíce namáhaným dílům. "Všechno funguje podle našich představ. Do materiálů člověk nikdy nevidí, nicméně v Misanu by nás nemělo čekat v tomto ohledu žádné nemilé překvapení."

Závodní inženýři věnovali své úsilí kontrole telemetrických údajů. Technický ředitel týmu Mario Kress vyjádřil spokojenost především se skutečností, že Buggyry byly schopny zajíždět nejlepší časy prakticky na všech površích. "Mám toho za sebou v truckracingu hodně, ale ještě jsem snad nezažil závod, v jehož průběhu se vystřídala průtrž mračen, mokrý, osychající a úplně suchý okruh. Přesto se nám pokaždé podařilo vyhrát s výjimkou sobotního závodu všechno," potvrdil Kress, kterého pouze rozhodil průběh sobotní kvalifikace.

Několik desítek minut před startem to totiž vypadalo na mokrý okruh, čemuž tým přizpůsobil stav pneumatik. Najednou však došlo k zázraku v podobě slunce a suché trati. "Přesto dokázal David vyhrát a Markus dojel druhý. Abych pravdu řekl, podobným překvapením se rozhodně nebráníme."

Buggyra nezapomíná na charitu!
V průběhu uplynulého týdne proběhl v Opárně šestý ročník Sportovních her tělesně a duševně postižených sportovců Ústeckého a Libereckého kraje. Hry slavnostně zahájil vedoucí muž průběžného pořadí letošního truckového šampionátu David Vršecký!

Byť úvod sportovních her poněkud kolidoval s Davidovým příletem z Barcelony, roudnický trucker dle svých slov ani na okamžik neuvažoval o odřeknutí své účasti. "Omluva nepřicházela v úvahu. Snad pouze v případě pádu letadla," řekl David, který se spolu s celým týmem věnuje charitativní činnosti již řadu let. "Vážím si každého sportovce, který v životě něco dokázal. Z vlastní zkušenosti vím, co všechno musí člověk pro úspěch udělat. A pokud se někdo dokáže poprat s tělesným či duševním postižením a k tomu sportovat, nezbývá mi než smeknout."

V průběhu sportovních her zápolilo 112 sportovců v lehké atletice a stolním tenisu. Některé výkony snesly podle nejlepšího evropského truckera současnosti velmi přísná měřítka. "I když nevím, jestli jsem tím pravým na hodnocení. Ač tělesně i duševně zcela zdráv, nikdy jsem v lehké atletice zrovna nevynikal. Pokud to zraněné koleno dovolí, hraji squash. S některými stolními tenisty bych ale asi měl honičku."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Misano 2008 a i v neděli úspěšná Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose