www.car.cz
 

Buggyra sice improvizovala, ale David Vršecký byl s testem spokojen !
     19.6.2008 21:50 - tisková zpráva


Přišel čas improvizovat!

Oproti původním předpokladům vyrazili dnes dopledne mechanici týmu Buggyra International Racing Systém s vedoucím jezdcem průběžného pořadí evropského šampionátu Davidem Vršeckým na letiště v Panenském Týnci.

"Vzhledem k tomu, že se v neděli vrátíme z Piešťan pozdě večer a na pondělní ráno je naplánován odjezd do Nogara, jsme museli poněkud přehodnotit původní záměry," vysvětluje šéf týmové logistiky Petr Marek. "Prakticky od pátečního večera se pracovalo na autech, takže dnes mohli inženýři s Davidem vyrazit testovat na letiště v Panenském Týnci. Nutno říci, že se nejedná o plnohodnotné testování, na to jaksi vzhledem ke stávkám zemědělců a autodopravců ve Španělsku a Francii nezbyl čas. Po návratu z letiště budeme dělat až do pátku na obou speciálech."

Technický ředitel týmu Mario Kress nevidí v časově notně okleštěném testování zásadní problém. "Měli jsme poněkud jiné plány, občas je však nutno improvizovat," prohlásil před odjezdem na letiště s tím, že časový prostor nepovažuje za optimální, leč vzhledem k okolnostem dostačující. "Jezdíme na testování s předem stanovenými cíly. Úpravy motorů jsme v minulosti zkoušeli v laboratorních podmínkách a všechno bylo zcela v pořádku. Věřím, že si v Panenském Týnci již tradičně jen ověříme správnost dosavadních postupů."
 

Kress čeká na čtvrtfinále!

Zatímco se dva perou, třetí se obvykle směje. Toto nepsané pravidlo platí i v případě týmu Buggyra International Racing Systém. Zatímco byla totiž pozornost fotbalových příznivců upřena na česko – švýcarský souboj Vršecký versus Bosiger, má technický ředitel týmu Mario Kress důvod ke smíchu. Německá reprezentace totiž byť s odřenýma ušima pronikla do čtvrtfinále šampionátu.
V něm se dnes večer utká s výběrem Portugalska, tedy s celkem, který se spolupodepsal na neslavném předčasném odjezdu našich hráčů do vlasti! Mezi fotbalu znalými členy týmu je tak o čem hovořit. "Jestliže porazili Portugalci nás, nepochybně přejdou i přes Němce. Vždyť jsme si je vychutnali v kvalifikaci u nich doma 3:0. Ještě dobře, že se nehraje o týden později. V Nogaru by byl Mario určitě po prohře hodně nervózní," tvrdí vedoucí jezdec průběžného pořadí truckového šampionátu David Vršecký. Stejný názor má i zástupce šéfredaktora Truck Racing Magazine Karel Kříž, který před několika desítkami let nosil dres pražské Sparty. "Portugalci jsou silnější. Kromě toho se na každém šampionátu zlepšují. Vyhrají v řádné hrací době o gól." Jinak to vidí šéf týmové logistiky Petr Marek, jehož přesné tipy jsou důvodem probděných nocí bookmakerů všech renomovaných sázkových kanceláří. "Němci jsou turnajovým týmem, v minulosti prokázali, že jim nečiní sebemenší problém soustředit se na důležité zápasy," říká Marek. "V normální hrací době skončí utkání remízou, v nastavení rozhodnou Němci."
 

Vršecký nadmíru spokojen!

Až do pozdního odpoledne se protáhlo včerejší testování týmu Buggyra International Racing Systém na letišti v Panenském Týnci. Hned úvodem je nutno říci, že se jednalo o testování velmi úspěšné!

Vedle závodních inženýrů zastává tento názor i vedoucí jezdec průběžného šampionátu starého kontinentu David Vršecký. "Na začátku sezóny jsme vyhlásili, že po Albacete zrychlíme. Veškeré laboratorní testy ukázaly, že jdeme správným směrem, což se včera potvrdilo," řekl David s tím, že ho výsledky testování velmi příjemně překvapily. "Zřejmě by nebylo taktické prozrazovat detaily, snad jen tolik, že se ve srovnání se začátkem sezóny podstatně zlepšila reakce plyn. Věřím, že se výsledky inovací motoru projeví už v Nogaru, které je charakteristické pomalými zatáčkami, když o konečném výsledku rozhoduje především akcelerace."
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Red Bull káry míří do Farinky ( 22.6.08)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose