www.car.cz
 

Buggyry v sobotu v Nogaru kralovaly a jsou dál na čele šampionátu
     28.6.2008 18:46 - tisková zpráva


Místo konání: Nogaro (Francie)

Umístění jezdců týmu Buggyra International Racing Systém

Sobota
Jezdec Měřený trénink Kvalifikace Pohárový závod Body
Markus Bosiger 2 2 1 29
David Vršecký 1 1 2 25

Bez ztráty pomyslné kytičky vstoupili do čtvrtého podniku letošního EP tahačů ve francouzském Nogaru jezdci týmu Buggyra International Systém. V bodované kvalifikaci zvítězil David Vršecký před Markusem Bosigerem, oba jezdci si tak vytvořili nejlepší pozici před pohárovým závodem, který odstartuje v 16:15 hod.

Hned od úvodních desítek metrů osmikolové kvalifikace nenechali David s Markusem nikoho na pochybách, že je nogarské sobotní dopoledne zastihlo v optimální formě. Hned po startu potvrdili své pozice nejrychlejších jezdců měřeného tréninku a začali se systematicky vzdalovat zbytku startovního pole, který vedl nakonec třetí Albacete. "Najeli jsme na Antonia skoro sedm sekund? To je velmi slušné," potvrdil po dojezdu do cíle Vršecký, který touží v Nogaru poprvé v průběhu své truckové kariéry vyhrát. "Jelo se mi skvěle, auto poslouchalo. Navíc Markus není na rozdíl od jiných kolegů jezdcem, který by tlačil za každou cenu na pilu. První fázi závodu mám úspěšně za sebou, to nejdůležitější na mě ještě dne ale teprve čeká."

Úřadující mistr Evropy Markus Bosiger se jak bývá jeho zvykem vyjádřil velmi lakonicky. "Věděl jsem, že pokud se David neporazí sám, nemám šanci. Na startu jsem si hlídal záda, Albacete s Bellocem nejsou zrovna příjemní soupeři. Pak už to šlo nějak samo. Souhlasím s Davidem v tom smyslu, že to nejdůležitější je dnes před námi."


Kvalifikace (8. kol)

Oba jezdci na Buggyrách proměnili svou formu ze sobotního dopoledne ve zcela bezproblémové vítězství. Pádným důkazem toho je ztráta třetího Albaceteho 6.668 sekundy. O Davidově triumfu nebylo sebemenších pochyb. Jak potvrdil po dojezdu druhý Bosiger, ve skvostné formě jedoucí Vršecký by se musel na okruhu porazit sám. V této souvislosti se ovšem naskýtá otázka, do jaké míry jel úřadující mistr Evropy naplno. Předchozí večer se totiž měnila na jeho speciálu kompletní hlava motoru. Jak oba jezdci Buggyry zdůraznili po konci závodu, to nejtěžší je v podobě pohárového závodu teprve před nimi. V poledne však nebylo v Nogaru větších favoritů na vítězství.

Pohárový závod (14. kol)

Přestože do závodu vstupoval jako největší favorit David, udělal hned po startu drobnou chybu, které s bravurou sobě vlastní využil jeho stájový druh Markus Bosiger. Od té chvíle si jel švýcarský mistr Evropy nikým neohrožován pro své třetí letošní vítězství. O jeho suverenitě hovoří výmluvně skutečnost, že celkově třetí Albacete dostal naloženo takřka 10 sekund.

Poněkud komplikovanější závod jel David Vršecký. Po prohraném souboji s Bosigerem ztratil na chvílí závodní rytmus, čehož využil Antonio Albacete. Španělský jezdec se však těšil z druhého místa pouze do poloviny závodu. Poté se Davidovi povedl velmi zdařilý předjížděcí manévr a double Buggyry nabývalo s přibývajícím časem stále reálnější podoby.

Řekli po závodě
Markus Bosiger: „Musím přiznat, že jsem po měřeném tréninku a kvalifikaci žil v představě, že je David dnes prostě neporazitelný. Do startu jsem šel naplno, vyhrál souboj o první zatáčku a nakonec i celý závod. Po nedělním Albacete jsem to hodně potřeboval. Jsem pochopitelně maximálně spokojen.“

David Vršecký: „Nezbývá mi, než Markusovi pogratulovat. Pokud ho chce člověk porážet, musí jezdit bez chyb. A já jednu malou udělal. Když jsem jel za Antoniem zdálo se mi, že má problémy dostat z auta potřebný výkon. Po předjetí jsem usoudil, že stíhat Markuse nemá cenu. Uvidíme zítra.“ 

Buggyry ovládly Nogaro!
Stejně jako v kvalifikaci nenašli jezdci týmu Buggra International Racing Systém v Nogaru soupeře. Z vítězství se nakonec radoval Markus Bosiger, druhý dojel David Vršecký. Prakticky jediný soupeř obou jezdců Buggyry Antonio Albacete na MAN musel spolknout hořkou pilulku v podobě takřka desetisekundové ztráty na Bosigera.

O tom, že Markus zopakuje své loňské vítězství se rozhodlo v souboji o první zatáčku po startu, ve kterém švýcarský jezdec prokázal nervy odolnosti ocelových lan. "Alespoň nebude nikdo moci vyprávět zkazky o týmové strategii. Bylo to hodně adrenalinové. Nutno ovšem říci, že podobné souboje lze svádět pouze se soupeři, kteří chtějí závodit, nikoli likvidovat své soupeře," složil po závodě Bosiger poklonu Vršeckému, na kterého po dnešku ztrácí sedm bodů. "Zbytek závodu jsem si užíval. Zvláště pak, když mi z depa hlásili, že vedu před Antoniem o deset vteřin. Uvidíme zítra."

David Vršecký zažil poněkud komplikovanější první polovinu závodu. Po prohraném souboji s Bosigerem se totiž před něj posunul i Albacete. "Musím před Markusem smeknout. Měl jsem po startu lepší výchozí pozici, ale neudržel jsem vnitřek. Jak se říká lidově, bylo to hustý. Co se Antonia týče, šel přede mně férově.

Nedokázal mi ale odjet, takže jsem si v klidu chystal útok." Ten přišel v sedmém kole a dvojnásobný evropský šampión nedostal sebemenší šanci. "Pohodička. Antonio se ani moc nevzpouzel. Zdálo se mi, že má problémy s výkonem." Stíhat Markuse nemělo podle Davida smysl. "Moc jsem chtěl v Nogaru vyhrát. Nevyšlo to, co se dá dělat. Zítra je ale taky den."


Stav EP po sobotě

1. David Vršecký (ČR/Buggyra) 159, 2. Markus Bosiger (Švýc./Buggyra) 152, 3. Antonio Albacete (Špan./MAN) 151, 4. Jochen Hahn (Něm./MAN) 106, 5. Jean – Philippe Belloc (Fran/MAN) 101, 6. Start Oliver (Anglie/MAN) 65

Power Sports Enterprises, s.r.o.
European marketing branch

 

PR

Více na : www.buggyra.com ( najdete zde i videa ze závodů)

  Nogaro

Název okruhu: Circuit Paul Armagnac
Místo: 117km západně od Toulouse
Termín: 28.-29.6. 2008
Délka trati: 3,636 km
Rekord trati: 1:54,010 - Vršecký (BUGGYRA)


 
 
Fotogalerie:   Vydařená sobota a Buggyry v Nogaru 08, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose