www.car.cz
 

David Vršecký věří v úspěch! Nurburgring 2008 je tu.
     11.7.2008 10:39 - tisková zpráva


Před jedinečnou šancí stát se po dlouhé době prvním českým jezdcem, který přijede na konci srpna do Mostu jako vedoucí jezdec průběžného pořadí stojí jezdec týmu Buggyra International Racing System David Vršecký. A přitom stačí tak "málo"! Uspět tento týden na Nurburgringu!


David, který se jako vůbec jediný jezdec startovního pole může pyšnit vítězstvím na legendárním okruhu v obou třídách (SRT 2003, RT 2007) je před zítřejším zahájením hodně dlouhého závodního víkendu optimistou.

 "Po návratu z Nogara prošla obě auta důkladnou kontrolou. Všechny životně důležité části speciálů jsou nedotčeny. V Nogaru navíc byly Buggyry jednoznačně nejrychlejší," tvrdí kategoricky Vršecký, který se usadil v čele šampionátu hned po prvním podniku v Barceloně. Před Nurburgringem se však jeho náskok před druhým Albacetem ztenčil na pouhé dva bodíky. Tento fakt však Davida nikterak netrápí.

"Nic proti Antoniovi, letos jede skvěle, ale má štěstí. V Nogaru odstoupil Markus z prvního místa kvůli banální technické závadě a já jel polovinu závodu s proraženou pneumatikou. A štěstí je přelétavé," říká roudnický trucker s tím, že největším nebezpečím pro všechny jezdce může být nevyzpytatelné počasí.

"Cítím formu, ale před Nurburgringem nemá cenu nic plánovat. V roce 2002 se v neděli vůbec nejelo kvůli mlze, o rok později jsem vyhrál první závod v lijáku. V roce 2006 přišla průtrž mračen dvě minuty před startem, pak se startovalo snad třikrát," vzpomíná David.

Pokud ukáže počasí na Nurburgringu alespoň trochu přívětivou tvář, věří v úspěch svůj a Markuse Bosigera. "Závody v Barceloně a Albacete prokázaly, že za deště je možné skoro všechno. Na suchu jsme ale z šesti pohárových závodů prohráli jen jednou, a to v již zmiňovaném Nogaru. Proto věřím v úspěch."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Předstartovní show ve Štikovské rokli od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose