www.car.cz
 

Bosiger v sobotu vítězem kvalifikace na Nurburgringu !!
     12.7.2008 15:27 - tisková zpráva


Bosiger do první řady kvalifikace!
Takřka na výtečnou se vypořádali oba jezdci týmu Buggyra International Racing Systém s měřeným tréninkem na Nurburgringu. Z nejrychlejšího času se těšil Markus Bosiger, David Vršecký skončil přes technické potíže třetí!

O tom, že Markus odstartuje do zítřejší kvalifikace z první řady se rozhodlo hned v samém úvodu měřeného a většinu času deštivého tréninku. V něm zajel švýcarský jezdec nejrychlejší čas, který vylepšil na začátku jeho druhé poloviny, kdy začala trať začala mírně osychat. O Bosigerově suverenitě hovoří skutečnost, že druhý Albacete prohrál o více než sekundu!

"Jsem spokojený. Ukázalo se, že naše vozy jsou dostatečně rychlé i na mokru," potvrdil úřadující mistr Evropy po dojezdu. "Výhra v měřeném tréninku má však cenu pouze v případě, že jí dokážete v pokud možno co největší míře využít v bodovaných závodech. Zítra pro to udělám maximum."

Podstatně dramatičtější měřený trénink prožil David Vršecký. V jeho úvodu zajel "zabezpečovací" kolo, kterému na garantovalo třetí místo. Pak měla podle strategie přijít na řadu podstatně riskantnější jízda. Nepřišla. Dostavily se totiž problémy s elektronikou, pro Davida tak skončil měřený trénink v jeho první polovině.

"Auto začalo vynechávat a pak samovolně zrychlovat. Nakonec prostě přestalo jet," sdělil lakonicky David, jehož čas ještě překonal ke všeobecnému překvapení Markus Altestrasser na Renaultu. Nakonec byl však rakouský jezdec spolu se svým týmovým šéfem Frankie Vojtíškem diskvalifikován za overspeed.

"Abych pravdu řekl, je mi to celkem jedno. Pokud chci jet do Mostu jako vedoucí jezdec průběžného pořadí, musím se soustředit především na svůj výkon," řekl David v reakci na toto rozhodnutí.

Bosiger vítězem kvalifikace!

Vítězem devítikolové kvalifikace se stal na Nurburgingu Markus Bosiger, který tak potvrdil vítězství z pátečního měřeného tréninku. David Vršecký bojoval osm kol s technickými problémy (elektronika) a nakonec dojel pátý!

Přitom v úvodu prvního kola ještě David útočil na druhé místo Albaceteho. V jednom případě se mu to takřka povedlo, španělský jezdec však reagoval ukázkovým překřížením dráhy. V dalším kole, v jehož průběhu se již tradičně rozpršelo, však začal jeho Buggyra ztrácet na výkonu..

"Něco podobného člověka rozhodně nepotěší, v té chvíli se s tím ale nedalo nic dělat. Musel jsem se soustředit na to, abych vůbec kvalifikaci dokončil," řekl Vršecký po dojezdu. "Představa toho, že bych na mokru startoval z poslední řady byla hrozivá. Na rozjeté Belloca s Hahnem jsem neměl, Levetta jsem nakonec zvládl. Díky za šest bodů."

Jeho stájový druh Markus Bosiger šel po startu do čela a nepustil nikoho před sebe. "Pohodová kvalifikace. Jel jsem přesně to, co jsem potřeboval. Sílící déšť byl sice nepříjemný, v průběhu závodu jsem ale s výjimkou poněkud razantnějšího brždění hned v první zatáčce úvodního kola neměl sebemenší problém," potvrdil vítězný Bosiger.

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra, supersobota na Nurburgringu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose