www.car.cz
 

Úspěšná premiéra Freightlinera - Buggyry třídy race truck
     tisková zpráva


První zkoušku na dráze má za sebou nový závodní speciál pro třídu Race Truck. Vůz, který vznikl v Roudnickém Buggyra Technology Center prošel včera úvodním testováním na letišti v Odolone Vodě. „Nejsem stoupencem silných slov, ale myslím si, že jsme odvedli slušnou práci,“ řekl šéfkonstruktér a technický ředitel týmu Mario Kress.

Jednalo se o seznamovací test, jehož prostřednictvím jsme si chtěli vyzkoušet hlavně výkon motoru a podvozek. Jsem spokojen, zítra zkusíme testování v Mostě, do odjezdu na Nurburgring pak už budeme Freightliner jenom ladit. Samozřejmě, že se souběžně pracuje na Buggyrách Davida a Ludovica.“ Historicky prvním pilotem, který usedl za volantem nového závodního speciálu třídy Race Truck byl trojnásobný mistr Evropy Gerd Koerber, který je specialistou na nové stroje.

Vždyť svůj první titul získal v roce 1992 na voze Phoenix-MAN, který byl do velké míry dílem jeho otce, další pak jako tovární jezdec týmu Buggyra v letech 2002-03. „A ještě jsi zapomněl dodat, že jsem jezdil v nově vznikajícím týmu DAF,“ dodal Gerd s tím, že natolik zná truckový „rukopis“ svého krajana Kresse, že ho v novém závodním speciálu nemohlo prakticky nic překvapit.

První dojmy z chování vozu jsou velmi dobré, uvidíme, jak se bude dařit v Mostě, kde si vyzkoušíme závodní podmínky.“ Ač je to poněkud paradoxní, poprvé po šestnácti letech své truckové kariéry se Gerd prostřednictvím Freightlineru seznámil s manuální převodovkou. „Je to pravda, jezdil jsem vždycky třídy s automatickou převodovkou. Je to tak trochu nezvyk, občas mi tak skočilo něco, s čím jsem původně nepočítal. Jsem ovšem přesvědčen o tom, že si hodně brzo zvyknu.“

buggyra

oficiální týmové stránky : www.buggyra.com

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose