www.car.cz
 

Překonání truckerského světového rychlostního rekordu na pevný kilometr opět na obzoru
     22.10.2008 11:27 - tisková zpráva


V BTC na dvou frontách!

Čas oslav mistrovských titulů pominul a v roudnickém Buggyra Technology Centru, které se může právem pyšnit neoficiálním titulem nejúspěšnějšího vývojového střediska truckracingu v Evropě se již pracuje na plný plyn! V polovině listopadu totiž čeká na Davida Vršeckého úvodní testování nadcházející sezóny, do konce roku chce pak tým stihnout pokus o překonání světového rychlostního rekordu v jízdě závodním tahačem na pevný kilometr.

Právě práce na zdokonalení "speedového" speciálu jsou v této fázi upřednostňovány. Důvod je jasný – počasí. Týmový management má totiž s vrtochy počasí své dva roky staré neblahé zkušenosti. "Když si po dvou letech vzpomenu na to, jak mi při rychlosti 280 km/h ustřelilo na mokru auto, jde mi z toho mráz po zádech. Na druhou stranu překonání světového rychlostního rekordu na pevný kilometr s sebou nenese nutnost tak velkého prostoru, jako pokus o svěťák na letmý kilometr," říká mistr Evropy David Vršecký, který by případným překonáním světového rekordu završil sezónu snů.

"Jsem ochoten pro to udělat všechno. Se závodními inženýry řešíme první metry po startu, kdy se dvoutunové auto musí hodně rychle rozjet. Přenesení síly dvou tisíc koní na asfalt není nic jednoduchého, ale určitě to vyřešíme."

Vzhledem k blížícímu se testování druhá část mechaniků pracuje na novém závodním speciálu. Přesněji řečeno aplikuje do speciálu stávajícího nové prvky. "Jak jsem řekl na tiskové konferenci před týdnem, máme jasno o modifikaci pro rok 2009.

V průběhu listopadového testování si potřebujeme v praxi ověřit pár věcí, získat nová data a tato porovnat s těmi letošními, tedy již tak trochu zastaralými," vysvětluje technický ředitel týmu Mario Kress.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra má opět titul, finálová Jarama 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose