www.car.cz
 

Středeční termín pokusu o rychlostní rekord speciálu Buggyra platí!
     2.12.2008 12:11 - tisková zpráva


Původní termín platí!

Vzhledem k výhodným klimatickým podmínkám se jako stále více pravděpodobnější jeví původní termín druhého ohlášeného pokusu o překonání světového rychlostního rekordu v jízdě závodním tahačem na pevný kilometr.

Úřadující mistr Evropy David Vršecký by tak měl usednout do kabiny své dva tisíce koní silné Buggyry ve středu 3. 12. 2008 v 11.30 hod!

Rekordní den bude zahájen v místě konání akce na letišti v Panenském Týnci v 11.00 hod. Po krátkém seznámení se s programem je plánován rozhovor s Davidem Vršeckým a představení rychlostního superspeciálu. "Mám s rekordy již své zkušenosti, proto mi minitiskovky před akcí nevadí. Jenom se děsím otázek v tom smyslu, jestli si věřím," prohlásil David Vršecký.

"Pokud se mě někdo bude chtít zeptat, zda-li si podle dva roky staré rady Frankie Vojtíška budu brát do auta velké boty, mohu odpovědět již dnes. Obuv i spodní prádlo bude standardní velikosti"

Po prvním pokusu bude následovat bleskové vyhodnocení telemetrických dat. "Vzhledem k proměnlivosti počasí nám půjde jen o skutečně základní údaje. Davida schováme někam do tepla. Vzhledem k tomu, že rozhoduje až druhá jízda, nebude poskytovat žádné rozhovory," pokračuje v popisu akce týmový manažer Jan Kalivoda.

Mechanici budou mít zhruba patnáct minut na běžnou údržbu. "Zaměříme se na stav pneumatik a brzd. Je to vcelku pochopitelné, na konci měřeného úseku pojede David rychlostí 250 km, takže brzdy dostanou zabrat. Stejně tak, jako pneumatiky na startu," vysvětluje technický ředitel Mario Kress.

Na pravé poledne je plánována druhá jízda. "Před jejím začátkem budu chtít pochopitelně vědět, jak na tom jsem. Na druhé straně si nedělám sebemenší iluze o tom, že bych v první jízdě najel takový náskok, abych mohl v té druhé taktizovat," říká Vršecký se smíchem. "Věřím jenom, že to časoměřičům nebude dlouho trvat a hned po dojezdu se budeme moci radovat."

Po doufejme úspěšném pokusu o překonání světového rychlostního rekordu na pevný kilometr bude následovat příjezd do depa, tisková konference a individuální rozhovory nového světového rekordmana. Čas ukončení akce není blíže specifikován.

Časový harmonogram může být pružně upravován podle aktuálního vývoje počasí.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra pokračuje v přípravách na rekord, listopad 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose