www.car.cz
 

I přes drtivou převahu Buggyry je podle Markuse vždy co zlepšovat
     4.3.2009 15:50 - tisková zpráva


Vždycky je co zlepšovat říká mistr Evropy z roku 2007 Markus Bösiger

Vždycky je co zlepšovat!

Přesně tento názor zastává mistr Evropy z roku 2007 Markus Bösiger. Švýcarský jezdec v barvách Buggyry zároveň odmítá, že by se v přípravě na blížící sezónu věnovalo ve srovnání s předchozími lety menší pozornost testování!

Podle Markuse se totiž zapomnělo na skutečnost, že první testování pro sezónu 2009 proběhlo již po skončení závodu v Le Mans. "Bylo jasné, že Buggyra vybojuje celkové první a druhé místo, takže jsme hned v pondělí po závodech testovali komponenty na blížící se sezónu," potvrdil v telefonickém rozhovoru Markus, který si podle vlastních slov nemůže rozhodně stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. "Prakticky každý den jsem v kontaktu s Mario Kressem, dolaďujeme detaily. Vzhledem k tomu, že šampionát začne v Assenu až na začátku května, je na testování dost času."

I přes drtivou převahu Buggyry v posledních dvou ročnících EP tahačů je podle Markuse vždy co zlepšovat. "V každém roce se objeví nějaký problém, který nám dosti komplikuje život. V sezóně 2007 trápil Davida posilovač servořízení, mě pro změnu životnost převodovek. Loni jsem měl ve dvou závodech potíže s elektronikou. Největší síla Buggyra spočívá podle mého názoru v tom, že se věnuje právě těmto detailům," vysvětluje Markus, který rozhodně nezastává názor, že by delší dominance jednoho týmu nějakým způsobem škodila atraktivitě šampionátu.

"Je to tak trochu obehraná písnička. Určitě si nemyslím, že by naše souboje s Davidem ze Zolderu nebo v Le Mans nebyly atraktivní. Nepamatuji si měřený trénink, ve kterém by dvě auta zajela na tisícinu shodný čas, jak se nám to podařilo s Davidem v Le Mans. V truckracingu je to jako v každém jiném byznysu. Ti aktuálně nejlepší představují hnací motor pro ty, kteří se jim chtějí vyrovnat."

A těch bude podle Markuse Bösigera i letos nemálo. "Nevěřím moc "zaručeným" zvěstem o naší drtivé převaze, která by snad dokonce měla škodit šampionátu. Pokud takové existují, jsou součástí "uspávací" taktiky. Je před námi hodně těžké mistrovství."

 

Buggyra na ČT4Sport
Téma pro hosty Jiřího Zíty, kterými budou tentokrát pilot roudnické stáje David Vršecký a týmový manažer Jan Kalivoda.

Více zde

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2009 objektivem Jirky Vintra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose