www.car.cz
 

David Vršecký v Assenu opět píše historii: Prokousal se až ke zlatu
     9.5.2009 21:53 - tisková zpráva


Vršecký vstoupil do historie!

Vítězem historicky prvního závodu, před jehož průběhem si osm nejlepších jezdců předchozí jízdy prohodilo pořadí, se stal David Vršecký. Markus Bösiger dojel třetí!
Jestliže FIA plánovala změnu pravidel s cílem zatraktivnit šampionát, hned první závod potvrdil správnost tohoto záměru. V průběhu poloviční porcí bodů oceněných deseti kol se bylo rozhodně na co dívat.

"Už dlouho jsem nestartoval ze čtvrté řady, takže jsem si dával mimořádný pozor. Zvláště pak, když vedle mě stál na Antonio," řekl David, který se hned po startu vypořádal s pomalejší reakcí stájového druha Markuse Bösigera a šel nezadržitelně kupředu. Po dvojici Altenstrasser – Vojtíšek se ve třetím kole David přehnal přes z první řady startujícího Olivera s Allgauerem a šel do čela.

"Musím přiznat, že jsem se skutečně nenudil. Zejména, když mi Vojta Loupal nahlásil do vysílačky, že Antonio neznámo kde a kdy předjel všechny jezdce a řítí se ke mně." Zbytek závodu se nesl ve znamení skvělé defenzivní jízdy Vršeckého a umného, leč v konečné fázi marného tlaku ze strany Albaceteho.

"Musím ale smeknout před prací jeho inženýrů. Antonio má strašně rychlé auto a hýří sebevědomím. Bude potřeba s tím něco v brzké době udělat."

Markus Bösiger startující v důsledku penalizace z druhé řady udržel své postavení a dojel třetí. Jeho reakce na závod byla jako obvykle hodně lakonická. "Na startu jsem udělal menší chybu. Nemyslím si ale, že kdybych odstartoval na výtečnou, měl bych dnes na Davida s Antoniem. Jsem vcelku spokojený. Ale doufám, že zítra a v dalších závodech se mi bude dařit lépe."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   EP trucků 2009 - sobota v Assenu a Buggyry, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose