www.car.cz
 

Frankie Vojtíšek bojuje ve FIA Truck
     10.5.2009 08:37 - Vladimír Rožánek


První závody začaly. Jedou se na Holandském okruhu Assen.Frankie Truck Racing Team je zde připraven s celým svým zázemím a závodními stroji již od čtvrtka večer. V pátek se jely první volné tréninky na suché a poté i na mokré trati.Piloti Frankie Vojtíšek a Markus Altenstarsser si tak měli možnost odzkoušet jízdu a nastavení vozů na suché a mokré trati. Večer pak Frankie Vojtíšek se svým závodním strojem a spolu s dalšími 6 závodními trucky jeli exhibiční jízdu do centra města Assen , kde proběhla prezentace pilotů a závodních trucků. V sobotu ráno se jel zahřívací trénink a poté následoval měřený trénink ve kterém obsadil Markus Altenstrasser pátou a Frankie Vojtíšek sedmou pozici z celkových 23 závodních strojů.První hlavní závod odstartoval ve 13:45 h. , Markus se probojoval na krásné čtvrté místo a hned v závěsu za ním Frankie na pátém místě. Toto umístění si udrželi až do konce závodu. Po skončení závodu dostal Bosiger z druhé pozice penalizaci za překročení rychlosti a posunul se na páté místo.Tím se Markus posunul na třetí a Frankie na čtvrté místo. Druhý hlavní závod startuje v 16:55 hodin kde dle nových sportovních pravidel se u prvních osmy závodníků otáčí pozice na startovním roštu. Frankie bude startovat z pátého místa a Markus z šestého.

Druhý závod

Markus a Frankie odstartovali do sobotního druhého hlavního závodu výborně. Po několika předjížděcích akcích obsadili Frankie sedmou a Markus osmou pozici.V týmovém hodnocení jsme za první závodní den obdrželi jedno druhé a jedno třetí místo. V průběžném pořadí je Markus na Altenstrasser na čtvrté a Frankie Vojtíšek na páté pozici. Zítra nás čeká zahřívací trénink a poté měřený trénink na další závod.

TZ Frankie Truck Racing Team Jablonec


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix 2007 Most, foto J.Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose