www.car.cz
 

Trucker David Vršecký si před Albacete zalétal s Prokopem a Abrahamem
     4.6.2009 13:51 - tisková zpráva


Vršecký letěl!
Velmi zajímavým způsobem si zpestřil poslední dny před odletem do Albacete David Vršecký. Úřadující mistr Evropy se totiž hezky proletěl!
Na území Leteckého sportovního centra v Moravské Třebové se David sešel na společné akci Světa motorů a deníku Sport s dalšími kolegy z motoristické branže Karlem Abrahámem (mistrovství světa silničních motocyklů) a Martinem Prokopem (mistrovství světa v rallye).

Spolu s nimi se jako držitel leteckého průkazu svěřil do rukou muže nad jiné povolaného armádního nadporučíka Martina Šonky. "Věděl jsem, že je Martin mistrem republiky a v akrobatickém létání a třetím mužem loňského světového šampionátu. Očekával jsem adrenalin. Má očekávání ovšem byla mnohonásobně překonána," prozradil Vršecký poté, co po několika desítkách minut dokázal formulovat jasně své myšleny.

V kabině sportovního letadla Suu 29 Suchoj se totiž děly velké věci. "Když jsem začínal létat na ultralightu, bylo mým tajným snem vyzkoušet si převrat po zádech a výkrut. Po krátké instruktáži jsem to s akrobatickým letadlem dokázal," vysvětloval David počáteční fázi, která se nesla ve znamení euforie. Pak ovšem převzal kontrolu nad strojem Martin Šonka.

"Let trval asi patnáct minut, dosáhli jsme přetížení devíti G. Co se druhé části patnáctiminutovky týče, skoro nic nevím. Jenom, že jsem se dostal do stavu, kdy mi bylo všechno úplně jedno. V té chvíli jsem odpustil všem! Snad i Albacetemu. Když jsme přistáli, říkal jsem, že nebudu schopen odjet domů. Návrat do normálu mi trval minimálně dvě hodiny."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Hořice 2009, foto Vilém Sýkora

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose