www.car.cz
 

Na Nürburgringu na trucky o 30 000 návštěvníků více, než Formuli 1 !!
     12.8.2009 00:55 - tisková zpráva


Vítězný souboj s F1!

Mnout ruce si mohli promotéři truckové Grand Prix Německa na Nürburgringu. Podle dostupných informací navštívilo minulý víkend okruh minimálně o 30 000 návštěvníků více, než tomu bylo v předchozím závodě Formule 1.

Přitom závody nejrychlejších monopostů planety byly vůbec první akcí pořádanou na nově rekonstruovaném okruhu. "To, že na trucky přišlo více lidí, než na Formuli 1 mě vůbec nepřekvapuje. Němci přece závodění rozumí," reagoval se smíchem mistr Evropy David Vršecký. Vzápětí však přešel do vážnějšího tónu. "Nevím, jestli lze obě návštěvnost obou závodů srovnávat. Neznám například rozdíly v cenách vstupenek na obě akce."

Nemalé divácké lákadlo představuje podle Davida v případě truckracingu možnost pohybu po depu. "Když jsem začínal, přišlo se se mnou vyfotit v průběhu víkendu pět lidí. Chodí pořád, jenom se na ně nabalilo dalších sto dalších. To v závodech F1 asi není dost možné, jezdci jsou od publika izolováni. Někdy je to únavné, ale podmínky profesionální smlouvy jsou v tomto ohledu striktní."

Poslední věty potvrzuje i sportovní ředitel týmu Jan Kalivoda. "Chápu jezdce, na druhé straně musí oni pochopit, že jsou mimo jiné marketingovým produktem, který si hýčkáme. Dokud to nebude vyloženě na úrok jezdců, či přípravy vozů, budeme se k divákovi chovat s patřičnou úctou. Nicméně diváci na Nürburgringu závodění rozumí, nikdy nám nečinili obtíže."

Honza však zároveň přiznává, že měl z letošního závodu jisté obavy. "Sledovali jsme čísla a věděli o značném propadu diváckého zájmu u F1. Pořadatelé nás ale ujišťovali, že něco takového u trucků přes těžkou dobu nehrozí. Nakonec to vyšlo. Víkendovou návštěvu takřka 180 000 diváků považuji za fantastickou."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra v neděli na Nurburgringu opět úspěšná, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose