www.car.cz
 

V kvalifikaci v truckerském Finsku „úřadovala“ technika
     tisková zpráva


Technické potíže připravily jezdce Buggyra Teamu o lepší umístění v kvalifikačním závodě Velké ceny Finska na okruhu v Alastaro. Nejdříve se musel s nepříliš fungujícími brzdami vyrovnat David Vršecký. Ten přitom skvěle odstartoval a první tři kola se držel na druhém místě za vedoucím Oestreichem. Posléze se však nedostatečné chlazení brzd (přední náprava) podepsalo na tom, že se před Davida v průběhu čtvrtého a šestého kola dostali Ludovic Faure a Antonio Albacete (oba Buggyra).
 
Francouzský jezdec v českých službách se pustil do stíhací jízdy vedoucího Oestreicha. Leč jeho snaha netrvala dlouho. „Najednou se začalo ve voze ozývat bzučení. Hned jsem odhadl, že se jedná o poruchu řízení. Do konce zbývala tři kola a věděl jsem, že je po nadějích na lepší umístění.“ Faurova prognóza se bohužel vyplnila stoprocentně, v desátém kole se začalo z jeho speciálu kouřit, v dalším kole pak Ludovica předjelo hned kvarteto jezdců a Faure dojel se ztrátou jednoho kola pátý.
 
Velký souboj se pak odehrál mezi Vršeckým a Druckenmullerem o třetí místo. I přes velký tlak ze strany německého jezdce, který byl navíc podpořen velmi nevybíravými útoky David třetí pozici nakonec uhájil. „Jeli jsme prakticky na zpětná zrcátka, věděl jsem, že mě Druckenmuller trefí. Zatímco on zničil půlku svého speciálu, moje auto dojelo takřka nepoškozeno,“ řekl Vršecký bezprostředně po dojezdu.
 
Faure s Vršeckým zůstávají optimisty (31.7.)

Druhé a třetí místo si vybojovali na startovním roštu zítřejší kvalifikace piloti Buggyra Truck Racing Teamu Ludovic Faure a David Vršecký. Navíc to v průběhu 95% měřeného tréninku vypadalo na Faurovo vítězství, Oestreich totiž porazil svého bývalého stájového kolegu až časem z posledního kola! Stejně úspěšnou strategii pak zvolil v souboji o třetí místo s Albacetem Vršecký.
Nutno podotknout, že Oestreichovo vítězství bylo zasloužené. Vyhrál ve dvou ze tří volných tréninků, přičemž poslední z nich dokonale vypustil. Na druhé straně pohled na velmi vyrovnané časy Ludovica Faura dávají tušit, že to Oestreich nebude mít zítra rozhodně jednoduché.
 
„Přišel jsem o tréninkové vítězství v posledním kole, rozhodně mi to ale nepokazilo náladu,“ řekl bezprostředně po skončení tréninku Ludovic. „Jsem zvědavý, jestli Markus předvede podobná kola, jako bylo to poslední tréninkové i v samotném závodě. Kromě toho se dostal do pozice vedoucího závodníka a favorita na zisk titulu, takže je na něj vyvíjen tlak. Alastaro patří mezi mé oblíbené okruhy a věřím, že tomu bude tak i konci celého závodního víkendu.“ Rovněž David Vršecký, který jede ve třídě SRT ve Finsku teprve podruhé neztrácí před soubojem o body optimismus.
 
„V roce 2002 jsem tady skončil sedmý, letos věřím ve stupně vítězů. Před měřeným tréninkem jsme pracovali na nastavení vozu a hned z toho byly podstatně lepší časy. Kromě toho jsem se dnes důkladně seznámil s hodně technickým okruhem, vím, co můžu očekávat od každého konkrétního místa. Před zítřkem zůstávám optimistou.“
 
buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose