www.car.cz
 

Němec vystřelil z trati Vršeckého a vyhrál. David ve Finsku druhý
     tisková zpráva


Stříbrný Vršecký

Ani skvělý výkon Davida Vršeckého nezabránil Markusi Oestreichovi ve zkompletování supertruckového hattricku. Německý jezdec za volantem speciálu VW totiž po Nogaru a Nurburgringu slavil vítězství také na finském okruhu Alastaro.
Přitom úvod do pohárového závodu měl Vršecký nad očekávání dobrý.
Ačkoli startoval ze druhé řady, nedal svým soupeřům po startu žádnou šanci a dostal na první místo sledován Oestreichem a Faurem.
 
 Toto pořadí se udrželo takřka osm kol. V osmém z celkových osmnácti kol totiž zaútočil Oestreich na Davida způsobem na samé hranici pravidel a zdravého rozumu a takřka jej „vystřelil“ z trati. Markus se tak posunul na vedoucí pozici, před Davida se pak dostal ještě další jezdec Buggyry Ludovic Faure. Ke cti Vršeckému slouží, že se vzápětí po návratu na dráhu vzepjal ke skvělé stíhací jízdě. V patnáctém kole se dotáhl na Ludvica, kterého trápily problémy s technikou (brzdy, výkon motoru) a vzápětí jej předjel. Stejný manévr se pak bohužel podařil v dalším kole i „dvojce“ týmu Deutsche Post Ralfu Druckenmullerovi, který se tak posunul na třetí místo. Toto pořadí pak zůstalo nezměněno až do cíle.

Vzápětí po ukončení závodu pak podalo vedení týmu Buggyra protest proti útoku Oestreicha na Vršeckého. Přestože byl tento podpořen videozáznamem prokazujícím nebezpečnost Markusova chování, byl tento po více než hodinovém jednání zamítnut. Před závodem v Mostě tak vede Oestreich s šestnáctibodovým náskokem před Vršeckým, o dva body více ztrácí Faure.
 
Buggyra
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose