www.car.cz
 

Ve srovnání s loňskem existuje před truckerským finále řada podstatných rozdílů.
     21.9.2009 22:26 - tisková zpráva


Nic než závod!

David Vršecký předvedl na okruhu v Le Mans galapředstavení a před závěrečným podnikem šampionátu vede před Antonio Albacetem o deset bodů. A do Jaramy se hodně těší!
Na první pohled to může vypadat tak, že se na začátku října bude opakovat situace z loňského roku. Vršecký dorazí do Jaramy v roli průběžného lídra mistrovství Evropy s jistotou druhého místa.
 
Ve srovnání s loňskem však existuje řada podstatných rozdílů. Loni činil Davidův náskok osmnáct, místo letošních deseti bodů. Kromě toho jeho jediným soupeřem byl stájový druh Markus Bösiger, letos je jím domácí borec Antonio Albacete. "S body souhlasím, nějaký navíc by se mi hodil. Nicméně po úvodním sobotním závodě v Zolderu jsem prohrával o dvacet bodů, zatímco dnes o deset vedu," oponuje Vršecký.
 
Navíc podle jeho názoru nebyl v loňské formě jedoucí Bösiger snazším soupeřem, než Albacete. "Markus loni celý šampionát dotahoval, v Jaramě prakticky neměl co ztratit. Antonio se podle mého názoru nachází přece jen v komplikovanější situaci. Po Mostě se viděl jako mistr Evropy, najednou ztrácí. A z vlastní zkušenosti vím, že existují situace, kdy domácí prostředí nepředstavuje zase až tak velkou výhodu."

I s předstihem takřka dvou týdnů si je David jistý tím, že podnik v Jaramě pojme jako každý jiný závod. "Nemám důvod připouštět si tlak. A jsem obklopen lidmi, kteří si to velmi dobře uvědomují.
 
Po Albacete nás hodně lidí odepisovalo, najednou jsme nahoře," konstatuje David. "Od prvního měřeného tréninku se budu snažit podat co nejlepší výkon. Věřím, že to dobře dopadne."
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Trucky v Le Mans 2009 - neděle a naše Buggyry, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose