www.car.cz
 

O obhajobě Davida Vršeckého v Jaramě rozhodl již sobotní měřák
     5.10.2009 23:27 - tisková zpráva


Rozhodl sobotní měřák!

Výsledky sobotního měřeného tréninku, ve kterém slavily Buggyry double rozhodly podle dvojnásobného mistra Evropy Davida Vršeckého o jeho obhajobě titulu.
Ještě před odletem do Jaramy se nechal David slyšet v tom smyslu, že domácí prostředí a podpora stovky tisíc diváků se může v případě jediného soupeře v boji o mistrovský titul Antonia Albaceteho jevit jako kontraproduktivní. Jeho prognóza se nakonec ukázala jako mimořádně zdařilá. "První třetina šampionátu, v jejímž průběhu jsme bojovali s technikou, vyšla Antoniovi skvěle.

V té chvíli mu stačilo udržovat náskok. A vzhledem k tomu, že se poslední závod konal v Jaramě, si mohl dovolit drobné ztráty. Najednou ale ztrácel před Jaramou deset bodů, což ho muselo vykolejit," tvrdil Vršecký. Jak dále uvedl, přišel zlomový okamžik závodního víkendu a celého šampionátu hned v sobotním měřeném tréninku. V něm slavil truckové zmrtvýchvstání Markus Bösiger, zatímco David dojel druhý. Kromě toho Albacete prohrál s Vršeckým souboj o první řadu o pouhé dvě setiny. "To muselo Antonia taky hodně nalomit. Říkali jsme si s Markusem, že to asi neustojí.

I když tak zběsilou reakci z jeho strany jsme přece jen neočekávali," prohlásil včera večer Vršecký, když onou zběsilou reakcí mínil Albaceteho nájezd na Bösigera z úvodu pohárového závodu. "Trefit někoho v prvním kole přes riziko, že sám sebe připravím o titul, což se také stalo, to je mimo mé chápání. Vždyť do konce chybělo jedenáct a půl kola. Nemusel jsem dojet, pokud by Antonio skončil třetí, mohl se ztrátou osmnácti bodů něco dělat. To, že nakonec diskvalifikovali Markuse, mi nepřísluší komentovat. Jenom tolik, že si ve světle toho nedovedu dost dobře představit, co by se dělo, pokud bych měl v neděli náskok sedmi, osmi bodů."

Dvojnásobný mistr Evropy kategoricky odmítá "výtku", že díky svému sobotnímu vítězství připravil fanoušky o dramatický závěr šampionátu. "Asi jsem zklamal fanoušky Antonia. Ale ti mě moc nebrali. Říkal jsem si ale, že když obhájím titul v sobotu, můžou začít doma slavit o den dříve. Podle mých informací byli všichni na předčasné oslavy velmi dobře připraveni."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Okruhové trucky v Zolderu 2009 - neděle, foto týmu Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose