www.car.cz
 

Martin či David? Který z dvojnásobných mistrů Evropy v závodech tahačů ???
     27.11.2009 14:50 - tisková zpráva


Který z dvojnásobných mistrů Evropy v závodech tahačů je nejlepším truckerem české historie?

Koloc - Vršecký 4:3

Martin či David? Který z dvojnásobných mistrů Evropy v závodech tahačů je nejlepším truckerem české historie? Odpověď na tuto otázku se snažila nalézt, redakce Truck Racing Magazine!

Vzhledem k rozdílným dobám aktivní závodnické kariéry obou excelentních jezdců musela redakce řešit problémy spojené s výběrem poroty. Jejími členy se nakonec stala zkušená dvojice mechaniků, Vojta Loupal – Jirka Zahálka, které doplnil současný šéf logistiky Petr Marek. Zmiňované trio zkušených truckových harcovníků totiž zažilo v praxi jak Martina Koloce, tak Davida Vršeckého.

Zápolilo se v sedmi kategoriích. Z vítězství se o bod se nakonec těšil Martin Koloc, který triumfoval v kategoriích komunikace s médii, příprava závodního speciálu, start a rychlost. David pak slavil vítězství v kategoriích psychická odolnost, taktická disciplína a závodní styl. Podle Petra Marka se jednalo o velmi těžké rozhodování, v některých případech nakonec možná převážily emoce.

"S Martinem jsme začínali obrazně řečeno na zelené louce, věci jsme více prožívali. Navíc na některé příběhy prostě nelze zapomenout do konce života," říká Petr a uvádí konkrétní příklad, který rozhodl o Kolocově vítězství v kategorii starty. "Před posledním závodem v Jaramě 2006 byl Martin jistým mistrem Evropy.

Po kvalifikaci ho poslali do poslední řady. Do první zatáčky najížděl jako čtvrtý, nicméně po cestě vyřadil z provozu několik vozů konkurence. Včetně speciálu Finky Minny Koupaly. Ta chodila s dvoumetrovým mechanikem o váze 130 kilo, který si to přišel s krvavým okem vyříkat k nám do depa…."

David Vršecký se v reakci na výsledky ankety nechal slyšet v tom smyslu, že existují prohry, které nebolí.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Most- srpen 2008 -procházka boxy, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose