www.car.cz
 

Letošní sezónou vstoupil truckracing do nového desetiletí. Prvnímu vládla Buggyra!
     21.1.2010 06:53 - tisková zpráva


Letošní sezónou vstoupil truckracing do nového desetiletí. Ideální příležitost pro zhodnocení uplynulé desetiletky!

Tohoto úkolu se zhostila redakce Truck Racing Magazine, která mimo jiné zvolila největší osobnosti minulého desetiletí. Na prvním místě se umístil Gerd Körber. Německý jezdec se podílel na vzniku prvního privátního týmu třídy Super Race Truck Buggyra. Hned ve své druhé sezóně vybojoval titul, který v následující sezóně jako jediný jezdec historie třídy dokázal obhájit. Druhý skončil jeho krajan Lutz Bernau.

V sezónách 2001 a 2003 vybojoval titul mistra Evropy třídy, jako šéfservisman Antonia Albaceteho pak měl lví podíl na dvou titulech španělského jezdce v sezónách 2005-06. Třetí nejvýraznější osobností uplynulého desetiletí se stal David Vršecký. Český trucker přidal ke dvěma titulům mistra Evropy 2008-09 dva světové rychlostní rekordy v jízdě závodním tahačem na letmý i pevný kilometr.

Do první desítky se dále vešli Antonio Albacete, Markus Östreich, Martin Koloc, Harri Luostarinen, Mario Kress, Markus Bösiger a Noël Crozier.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Trucky ve španělském Albacete 2008, foto Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose