www.car.cz
 

David Vršecký stříbrný ve Zlatém volantu
     27.1.2010 23:11 - tisková zpráva


Spokojený David!

Včera večer se nadělovaly tradiční Zlaté volanty. Přestože David Vršecký neobhájil loňské prvenství v kategorii okruhových jezdců, s druhým místem za vítězným Tomášem Engem byl spokojený.

"Mohu jen pogratulovat Tomáši Engemu, jehož vítězství považuji za zcela zasloužené," uznal kvality staronového držitele trofeje David Vršecký. "Obhájil jsem titul, takže více jsem toho dokázat nemohl. Mimochodem, taky jsem stejně jako Tomáš, Honza a Stefan vyhrál v Le Mans. Novinářům to asi nějak uniklo," smál se dvojnásobný mistr Evropy.

Podle Davidova názoru budou ale jak on, tak Tomáš Enge v brzké době čelit náporu dravého mládí. "Když to trochu přeženu, tak jednou možná nebudu vnukům vyprávět ani tak o tom, že jsem vyhrál dvakrát titul mistra Evropy a překonal světové rekordy, ale v roce 2009 porazil v souboji o Zlatý volant Pepu Krále," říkal v dobrém rozmaru se nacházející Vršecký. "Toho kluka čeká velká kariéra, podle mého názoru to dotáhne hodně daleko."

Tomáš Enge serveru Novinky c.z. přiznal, že s vítězstvím v anketě až tak moc nepočítal. "Je to skvělé! David Vršecký, který po devíti triumfech v řadě přerušil v roce 2008 moji sérii, obhájil evropský pohár v tahačích. V triumf jsem ani moc nedoufal. Davidovi i našemu týmu s Honzou Charouzem a německým kolegou Stefanem Mückem se podařilo dosáhnout vynikajících výsledků pro český automobilový sport, o to byl boj o volant vyrovnanější," řekl Tomáš v reakci na své vítězství.

 

Zlatý volant na programu České televize
Jak jsme vás již informovali, v úterý 26. ledna 2010 se v pražském TOP Hotelu konal další ročník Zlatého večera motoristického sportu. V jeho průběhu byly vyhlášeny výsledky již 33.ročníku novinářské ankety Zlatý volant. David Vršecký obsadil v kategorii závody na okruzích druhou příčku.

Česká televize odvysílá hodinový záznam z akce ve středu 27. ledna na programu ČT4 Sport od 17:05 hod.
Reprízy můžete sledovat v následujících termínech:
28.01. od 11:00 hod., 30. 01. od 15:30 hod., vše na ČT4 Sport

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Setkání Mistrů 2010 v Kart Areně Brno od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose